Uçakta türbülans dehşeti! Yolcu bagaja uçtu

İspanya’nın başkenti Madrid’den Uruguay’ın başkenti Montevideo'ya seyahat eden Air Europa’ya ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya’nın Natal Havaalanı’na acil iniş yaptı. Yaşanan türbülans sonucu 30 yolcu yaralandı. Olay sırasında bir yolcu, üst kısımdaki bagaj bölümüne savruldu.

Air Europa'nın UX045 sefer sayılı uçuşunda Atlantik üzerinde Brezilya kıyılarına ulaşmadan hemen önce meydana gelen şiddetli türbülans, uçakta panik anlarına yol açtı. İçinde 325 yolcunun bulunduğu uçak, türbülansın etkisiyle sarsılınca, bazı yolcular ciddi şekilde yaralandı. Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Natal Havaalanı’na acil iniş yapan uçak, ambulanslar tarafından karşılandı.

YARALI YOLCULAR VE MÜDAHALELER

Havaalanı yetkilileri, yaralanan yolcuların tıbbi yardım aldığını ve en yakın hastanelere sevk edildiklerini belirtti. Yerel sağlık ekibi, türbülans nedeniyle başlarını çarpan, kafatasında çatlaklar ve yüzlerinde kesik oluşan en az 30 yolcuya müdahale ettiklerini açıkladı. Türbülans sırasında üst kısımdaki bagaj bölümüne savrulan bir yolcunun görüntüleri ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

GEÇMİŞTEKİ TÜRBÜLANS VAKALARI

Şiddetli türbülans olayları nadir görülse de, Mayıs ayında Singapur Havayolları’na ait Boeing 777-300 tipi uçak, Londra-Singapur seferi sırasında benzer bir türbülansa girmişti. Bu olayda bir yolcu hayatını kaybetmiş ve onlarca yolcu yaralanmıştı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TÜRBÜLANS RİSKİ

Son çalışmalar, iklim değişikliğinin türbülans riskini artırabileceğini gösteriyor. Havacılık güvenliği uzmanları, uçuş sırasında türbülans riskine karşı yolcuların kemerlerini bağlı tutmalarını öneriyor.

Air Europa’nın türbülans nedeniyle yaşadığı bu acil iniş olayı, türbülansın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Uçuş güvenliği konusundaki çalışmalar ve iklim değişikliğinin etkileri, gelecekteki uçuşlarda daha dikkatli olunmasını ve her surette emniyet kemerinin takılmasını gerektiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN