Türkiye'nin en popüler rotaları: Akaryakıt fiyatları tercihleri değiştirdi

Türkiye'nin en popüler rotaları: Akaryakıt fiyatları tercihleri değiştirdi

Kış sezonuna ait uçuş verileri açıklandı. Artan akaryakıt ve döviz kurundaki dalgalanmalar uçak biletleri fiyatlarında artışa neden oldu. Kış sezonunun yurt içi popüler destinasyonları İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Erzurum oldu.

Biletbayisi.com'un kış sezonu uçuşlarına ilişkin açıkladığı verilere göre, geçen yıl aralık, 2024 Ocak ve Şubat aylarına ait uçuş istatistikleri, kış sezonu uçuşlarında geçen yıla göre dikkate değer bir yüzde 25'lik artış gösterdi.

Şirket yetkilileri, salgın öncesinde seyahat etme isteğindeki artışın devam ettiğini ve seyahat endüstrisindeki bu olumlu eğilimin etkilerini gördüklerini belirtti. Özellikle yurt içi ve yurt dışı bilet satışlarında kayda değer bir artış yaşandı. Yurt içi bilet satışlarında yüzde 25, yurt dışı bilet satışlarında ise yüzde 20'lik bir artış gözlendi. Bu artış, özellikle tatil destinasyonları olan Antalya, Bodrum ve İzmir gibi bölgelerde belirginleşti.

YURT İÇİ UÇAK BİLETİ FİYATLARINDA ARTIŞ

Buna karşın, seyahat talebinin artmasıyla birlikte, uçak biletlerinin fiyatlarında da bir artış yaşandı. Artan akaryakıt ve döviz kuru dalgalanmalarının etkisiyle, ortalama yurt içi uçak bileti fiyatları geçen yıla göre yüzde 15 artış gösterirken, yurt dışı uçak bileti fiyatlarında ise yüzde 10'luk bir yükseliş kaydedildi.

Bilet kullanıcılarının çoğunluğunu aileler oluştururken, iş seyahatlerinde olanlar ve turistler de önemli bir paya sahipti. Kış sezonunun popüler yurt içi destinasyonları arasında İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Erzurum öne çıkarken, popüler yurt dışı destinasyonları ise Almanya, Hollanda, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN