Erdoğan'dan Esad'a ilişkileri normalleştirme yanıtı: Geçmişte olduğu gibi ailece görüşebiliriz

Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada Suriye ile normalleşme sürecine değinerek, Esad'ın dün yaptığı, "Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirecek tüm inisiyatif ve girişimlere açığız" açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Suriye halkı kardeşimiz. İlişki kurmamamız için hiçbir sebep yok. Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz asla olamaz" derken, "Esad'la daha önce ailece görüşmeler yaptık, yine görüşebiliriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Suriye ile normalleşme sürecini de ele alan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın dün gerçekleştirdiği 'Türkiye ile normalleşme' açıklamalarına yanıt vererek, "Suriye halkı kardeşimiz. İlişki kurmamamız için hiçbir sebep yok. Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz asla olamaz. Esad'la daha önce olduğu gibi yeniden görüşebiliriz" dedi.

Suriye lideri Esad ise dün konuyla ilgili olarak, "Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak ve garanti edecek Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirecek tüm inisiyatif ve girişimlere açığız" ifadelerini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-2024-06-28-145144.png

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şöyle:

'ESAD'LA DAHA ÖNCE GÖRÜŞMELER YAPTIK, YİNE GÖRÜŞEBİLİRİZ'

"Suriye ile ilişkileri geliştirmekte nasıl geçmişte birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye’nin içişlerine katışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz.

Suriye kardeş halkımız, ilişkimiz olmamasına bir sebep yok. Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esad ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşebiliriz. Esad'la daha önce ailece görüşmeler yaptık, yine olur.

İSTANBUL'DA ÇÖKEN BİNE PROBLEMLERİ: YİNE OLACAKTIR'

Yeni bir seslenişe filan bu noktada gerek yok. Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? İşte bu tür birçok kaçak yapıların, birçok zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde biliyorsunuz kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Şu anda yıkılan binalarda sıkıntı bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış ve bu 3 kat kaçaktan da dolayı da burada böyle bir yıkım söz konusu olmuş. Yani bunun birçoğunda maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı çok açık net söylemek isterim.

ekran-goruntusu-2024-06-28-145130.png

Ben belediye başkanlığından gelmiş bir Cumhurbaşkanıyım ve bu tür şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de eğer biz kentsel dönüşümle zemin etütlerinden başlayıp bütün bu TOKİ'yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek, istiyoruz ki bütün ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde yapılarak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım.

'BAHÇELİ İLE TEDBİR DEĞERLENDİRMESİ YAPTIK'

Devlet Bey'le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir? Bunların değerlendirmesini yaptık.

Bizim Cumhur İttifakı'nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey'le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey'le yaptığımız görüşmeler var ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik, devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz"

ESAD NE DEMİŞTİ?

Suriye lideri Beşar Esad, Şam’a dün ziyaret gerçekleştiren Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiyev ile görüşmesinde Türkiye ile normal ilişki kurulması için tüm girişim ve inisiyatiflere açık olduklarını açıkladı. Esad, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak ve garanti edecek Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirecek tüm inisiyatif ve girişimlere açığız” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN