Resmi Gazete'de yayımlandı: Açık öğretime geçiş şartları değişti

Resmi Gazete'de yayımlandı: Açık öğretime geçiş şartları değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

13 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçiş şartlarında önemli değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte;

Anne veya baba vefatı, koruma kararı, özel gereksinimli olma gibi durumlarla karşı karşıya kalan öğrencilerin yanı sıra, Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler de açık öğretime geçiş yapabilecek.

ESNEK GEÇİŞ SÜRECİ

Öğrenciler, belirtilen durumların ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvuru yaparak açık öğretime geçebilecekler. Bu sayede eğitimde kesinti yaşanmasının önüne geçilecek.

'KUR'AN KURSLARI VE HAFIZLIK EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERE YENİ HAKLAR TANINDI'

Kararda, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine, belirtilen hallerin ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvuran öğrencilerin veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine nakil ve geçiş yapabileceği belirtildi.

Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi ve/veya bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan, Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş olanların da yer aldığı listedeki öğrencilerin bu haktan yararlanabileceği belirtildi.

Hükümlerini Milli Eğitim Bakanı'nın yürüteceği Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımı tarihi itibariyle (13.08.2024) yürürlüğe girdi.

66ba861852a61919-w1200xh1552.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN