Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! MEB ilk kez yapacak... İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor

Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! MEB ilk kez yapacak... İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor

Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez yapacak! İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitime yönelik önemli bir adım atıyor. "Beceri Geliştirme Programı" adıyla hayata geçirilecek olan bu uygulama ile öğrencilerin meslek liselerine erken yaşta adım atmaları hedefleniyor.

BECERİ GELİŞTİRME PROGRAMI 10 İLDE BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara son dakika uyarısı! Çalışma saatlerine düzenleme: Tebligat az önce geldi

Beceri Geliştirme Programı, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde 196 okulda başlatılacak olan bu uygulama, ilerleyen süreçte ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Bu program ile öğrencilerin temel becerilerinin erken yaşta geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, öğrencilerin erken dönemde mesleki becerilerini keşfetmeleri ve kazanmaları, akademik ve mesleki başarılarını artırmaları, geniş kariyer seçeneklerine sahip olmaları, iş hayatına uyumlarının kolaylaştırılması ve yaşam boyu öğrenme felsefesinin aktarılması hedefleniyor.

Program kapsamında 55 farklı kurs programı hazırlanmıştır. Bu kurslar arasında bilişim, elektrik-elektronik, gıda teknolojileri, mobilya ve iç mekan tasarımı gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır. Öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun kursları seçerek bu alanlarda becerilerini geliştirebilecekler.

Programın başlamasıyla birlikte öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun olarak kurslara katılabilecekler. Kurslar, en fazla 6 ders saati sürecek ve öğrencilerin başarısı kurs programlarına uygun şekilde değerlendirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN