Oraya yolu düşen bu sudan mutlaka içiyor! Şifası dillere destan: Şeker hastaları kana kana o suyu içiyor

Oraya yolu düşen bu sudan mutlaka içiyor! Şifası dillere destan: Şeker hastaları kana kana o suyu içiyor

Oraya yolu düşen bu suyu mutlaka içiyor. Şifası dillere destan olan suyun şeker hastalığına iyi geldiğine inanılırken, orada yaşayan 500 kişiden hiçbirinde şeker hastalığına dair bir belirti olmaması da dikkat çekiyor…

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Karatekin köyünde bulunan su kaynağının şeker hastalığına iyi geldiği iddiası, bölgedeki vatandaşların ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Mahallede yaklaşık 500 kişinin yaşadığı belirtilirken, yıllardır hiç kimsenin şeker hastalığına yakalanmadığı bilgisi de bu inanışı kuvvetlendiriyor.

ŞİFA KAYNAĞI BOR MİKTARINDAN GELİYOR

Karatekin Mahallesi'nde bulunan suyun şeker hastalığına iyi geldiği iddiaları üzerine yapılan tahlillerde, suyun içerisinde bor miktarının fazla olduğu tespit edildi. Bu durum, suyun şifa verici özelliklerinin arkasındaki bilimsel verileri oluşturuyor.

iznik-karatekin-koyunde-sekere-iyi-gelen-su-2.jpg

ŞİFA BULMAK İSTEYEN AKIN EDİYOR

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, sosyal medya ve söylentiler üzerine Karatekin köyüne akın ediyor. Bidonlarla su doldurup götüren ziyaretçiler, suyun şifa sağladığına inanarak uzun mesafelerden yol kat ediyor.

Su kaynağını ziyaret eden bir Yalova'dan gelen kişi, "Sosyal medyadan duyduğumuz bu suyun etkilerini görmek için geldik. Bu suyu içenlerin şifa bulduğunu söylüyorlar. Ben de bu suyu alıp başka şehirlere götürdüm" şeklinde ifadeler kullandı.

iznik-karatekin-koyunde-sekere-iyi-gelen-su-1.jpg

Karatekin köyü sakinleri, su kaynağının etrafında toplanan ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla, köy camii çevresinde su doldurma imkanı sunuyorlar. Bu sosyal etkileşim, bölge halkı ile ziyaretçiler arasında olumlu bir iletişim ortamı yaratıyor.

İznik'in Karatekin Mahallesi'nde bulunan doğal su kaynağının şeker hastalığına iyi geldiği iddiaları, bölgeye olan ilgiyi artırırken, bilimsel araştırmaların da bu iddiaları desteklemesi bekleniyor. Bu keşif, doğal kaynakların sağlık üzerindeki olası etkilerini araştırmak isteyenler için ilginç bir alan sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN