Önder'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi eleştirisi: Böyle bir sıkıntılı yasa görmedim

Önder'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi eleştirisi: Böyle bir sıkıntılı yasa görmedim

TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşülmesi sırasında konuşan Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, yasayı eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in başkanlığında görüşüldü. Görüşmelerin ardından teklifin 22 maddesi kabul edildi.

Görüşmeler sonrasında bir açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, "Bunca yıllık vekillik ve yasama deneyimimde bu kadar sorunlu bir yasa görmedim. Öğretim üyelerinin, emekçilerin ve öğrencilerin iktidar tarafından yeniden, daha dikkatli bir şekilde dinlenmesini istiyorum," ifadelerini kullandı.

Önder, Genel Kurul'u kapattıktan sonra, Divan Başkanlığı'ndan ayrılmadan önce şunları ekledi: "Bir yasayla ilgili fikrimizi burada beyan edemiyoruz. Birleşimi kapattım ve sadece Genel Kurul ile paylaşmak istiyorum; bu kadar sorunlu bir yasayı daha önce görmedim. Öğretim üyesinin tüm emekçilerini ve öğrencilerini iktidar cenahının kalp gözüyle yeniden dinlemesini istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN