İşten kovulan çalışana 450 Bin TL tazminat! Binlerce çalışanı ilgilendiren karar verildi

İşten kovulan çalışana 450 Bin TL tazminat! Binlerce çalışanı ilgilendiren karar verildi

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal karar! İşten kovulan çalışana 450 bin TL tazminat kararı verildi! Bunu yapan işçi yandı...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir dava, iş hayatında emsal teşkil edecek bir kararla sonuçlandı. Performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarılan Burcu K., açtığı işe iade davasını kazandı. İşvereni mahkeme kararını uygulamayınca, Burcu K.'ya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatları dahil olmak üzere toplam 450 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

DAVANIN ARKA PLANI

Kurumsal bir firmada 5 yıl boyunca satış yöneticisi olarak çalışan Burcu K., iş yerinde performans düşüklüğü iddiasıyla tazminatsız işten çıkarıldı. Bu durumu kabul etmeyen Burcu K., işe iade talebiyle Ankara 6'ncı İş Mahkemesi'ne başvurdu.

MAHKEMEDEN İŞE İADE KARARI

Mahkeme, Burcu K.'nın işten çıkarılma gerekçesinin haksız olduğuna hükmederek işe iade kararı verdi. Kararın uygulanmaması durumunda ise işverenin, Burcu K.'ya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatları toplamı olan 450 bin TL ödemesi gerektiğine karar verildi.

KARARIN GEREKÇESİ

Mahkeme kararının gerekçesinde, işverenin Burcu K.'dan beklediği performansı ölçecek objektif bir değerlendirme sisteminin bulunmadığı belirtildi. Dosyada yalnızca Burcu K.'nın performansını değerlendiren 'saha kanal hedef tablosu' sunulmuş, ancak bu tablonun önceden kendisine tebliğ edilmediği ifade edildi. Ayrıca, Burcu K.'nın performansının düşük olduğu iddiasını destekleyecek herhangi bir eğitim belgesinin sunulmadığı da vurgulandı.

Mahkeme, Burcu K.'nın performansının işverenin hedeflerine göre belirlenmesinin objektif kriterlerden uzak olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN