Herkes Köfteci Yusuf'u konuşurken hamburger devi skandala imza attı! 10 kişi zehirlendi: İçinde ne var…

Herkes Köfteci Yusuf'u konuşurken hamburger devi skandala imza attı! 10 kişi zehirlendi: İçinde ne var…

Günlerdir gündemden düşmeyen Köfteci Yusuf skandalından sonra yeni skandal hamburger devinden geldi. Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan dünyaca ünlü hamburger devinde zehirlenme vakaları gündeme bomba gibi düştü. Hamburgeri tüketen 49 kişiden 10’u hastanelik oldu. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Köfteci Yusuf’un domuz eti skandalıyla gündeme oturduğu bu günlerde, Türkiye'de de yüzlerce şubesi olan McDonald’sın ABD şubelerinde yaşanan gıda zehirlenmesi vakası dünya basınını sarstı. McDonald's'ın ünlü "Quarter Pounder" hamburgerini tüketen 49 kişi E.coli bakterisi nedeniyle hastalandı, 10 kişi hastaneye kaldırılırken, Colorado’da yaşayan bir kişi hayatını kaybetti.

MCDONALD'S'TA E.COLİ SKANDALI: ŞİRKET HİSSELERİ ÇAKILDI

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), bakterinin henüz kaynağının kesinleşmediğini belirtti. Kıyılmış soğan ve dana köftesinin olası şüpheli gıdalar arasında olduğu ifade edilirken, bu ürünlerin bazı şubelerde kullanımının durdurulduğu açıklandı. Skandal sonrası McDonald’s hisselerinde yüzde 9'luk ciddi bir düşüş yaşandı.

Yeşilyurt Yaşam ve Alışveriş Merkezi - Mc Donalds

TÜKETİCİLERE UYARI: BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Yetkililer, yüksek ateş, kanlı ishal ve kusma gibi belirtilerin 3 ila 4 gün içinde ortaya çıkabileceğini vurgularken, E.coli bakterisinin genellikle iyi pişirilmemiş et ve temizlenmemiş gıdalardan bulaştığını hatırlattı.

McDonald's Menü ve Fiyat Listesi - Yemek.com

Tüm bu gelişmeler, halkın gıda güvenliği konusundaki endişelerini artırıyor. McDonald's yaşanan bu skandalın ardından büyük bir güven kaybı yaşarken, vatandaşlar daha bilinçli ve dikkatli hareket etmeye çağrılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN