'Öcalan' çağrısında dikkat çeken detay: Bahçeli'nin yüzüğü ve broşu ne anlama geliyor?

'Öcalan' çağrısında dikkat çeken detay: Bahçeli'nin yüzüğü ve broşu ne anlama geliyor?

MHP lideri Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıda kullandığı aksesuarlar dikkat çekti. Bahçeli'nin yüzüğü ve broşunun "sekiz köşeli Selçuklu yıldızı" olduğu görüldü. Selçuklu kültürünün temel figürlerinden olan sekiz köşeli yıldızın İslamiyet'te de cennet kapısı olarak simgelendiği belirtiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısı siyasette yankılanmaya devam ediyor. DEM Parti grubuyla tokalaşmasının ardından gündeme gelen "çözüm süreci" tartışmalarına ilişkin Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis'te konuşma yapması gerektiğini savundu.

Bahçeli, "Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkının kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız" ifadelerini kullandı.

10268558.jpg

BAHÇELİ'NİN YÜZÜĞÜ VE BROŞU NE ANLAMA GELİYOR?

Toplantıda dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Bahçeli'nin kullandığı aksesuarlar oldu. Pek çok kez kullandığı aksesuarlarla gündeme gelen Bahçeli'nin taktığı sekiz köşeli Selçuklu yıldızlı ve broşu dikkat çekti.

Gerçek Gündem'in haberine göre; Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden olan sekiz köşeli yıldızın Orta Doğu'da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı ve sayı biliminde 8'in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor.

10266253.jpg

Öte yandan; dini kaynaklarda İslamiyet'in 8 ilkeye dayalı olduğu, bunlara da sekiz cennet kapısı dendiği, sekiz köşeli yıldızın da sekiz cenneti simgelediği ifade ediliyor.

SEKİZ İLKE ŞUNLAR:

  1. Merhamet ve şefkat
  2. Sabretmek
  3. Doğruluk
  4. Sır Tutmak
  5. Sadakat
  6. Fakirliğini ve acizliğini bilmek
  7. Cömertlik
  8. Rabbine şükretmek

SEKİZ CENNET İSE ŞÖYLE İSİMLENDİRİLİYOR:

  1. Dâri-celal
  2. Dâri-karar
  3. Dâri-selam
  4. Cennetül huld
  5. Cennetül mevâ
  6. Cennetül adn
  7. Cennetül firdevs
  8. Cennetü naim

10266254.jpg

HACI BEKTAŞ-I VELİ AYTINTISI

Ayrıca, sekiz köşeli yıldız bugün bir müze olarak kullanılan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nda dergahın mührü olarak sergileniyor. Bahçeli'nin konuşmasının ardından partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözüne atıfta bulunmuştu.

SEKİZ KÖŞELİ SELÇUKLU YILDIZI NERELERDE BULUNUYOR?

  1. Osmanlı Bayrağı
  2. Azerbaycan Devleti Bayrağı
  3. Türkmenistan Devlet Arması
  4. II. Abdülhamid'in Tuğrası
  5. Osmanlı Devlet Arması
  6. Emniyet Genel Müdürlüğü Arması

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN