Dumanları gören yangın zannediyor, gerçeği öğrenen oraya koşuyor! Bu seferki telaş yangından değil lezzetten

Dumanları gören yangın zannediyor, gerçeği öğrenen oraya koşuyor! Bu seferki telaş yangından değil lezzetten

Adana'dan kimseyi şaşırtmayacak görüntüler kameralara yansıyor. Gökyüzündeki dumanları gören yangın zannediyor gerçeği öğrenen ise soluğu orada alıyor. Bu dumanlar yangından değil kebaptan çıkıyor. Dumanı üstünde tüten kebaplar hızlıca mideye indiriliyor.

Adana'da bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde yine kebapçıların önündeki kuyruklar uzadıkça uzadı. Kebapçılardan çıkan dumanlar Adana'nın gökyüzünü kaplarken vatandaşlar ilk bakışta yangın zannetti. Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde yapılan 8 uluslararası Adana lezzet Festivali Merkez Park’ta gerçekleştirildi.

KEBAP KUYRUKLARI UZADI

Adana denildiğinde herkesin aklında tabii ki de kebap canlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen vatandaşlar Adana lezzetlerini tatmak için uzun kuyruklar bekledi. Farklı etkinlikler ile birlikte eğlenceli vakit geçiren vatandaşlar festivalde en çok Adana kebaba ilgi gösterdi.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali son gün etkinlikleriyle devam ediyor - Haber 1

DUMANLAR BAŞTA KORKUTTU

Kuyruk kebapları uzarken Adana kebabının piştiği mangallardan çıkan dumanlar da adeta gökyüzünü kapladı. Kebapçıların önünde yaklaşık 100 metre kuyruk oluşurken oluşan kuyruklar da drone ile görüntülendi. Hem esnafın hem de vatandaşın mutlu olduğu festival tamamlandı.

Adana'da kebap dumanları gökyüzünü kapladı – Adana Toros Gazetesi

VATANDAŞIN MUTLULUĞU YÜZÜNDEN OKUNUYOR

Herkesin mutlu olduğunu dile getiren Yaşar Aydın, “Dumana gel, dumana diyoruz. İzdiham var. Kuyruk 100 metreyi geçti. 500 metreye doğru gidiyor. Havayı duman kapladı. Havalimanımızın buradan gitmesinin nedeni kebap dumanımızmış. Festival almış başını gidiyor. Herkes mutlu, bizler mutluyuz. Adana kebabına doyulmaz. Sadece o öğünlük doyarsın. Adana kebabı sabah kahvaltıda, akşam yatarken dahi yersin. Festival alanı çok güzel. Herkes yemek yediğinde mutlu oluyor” sözlerini dile getirdi..

8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşi

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Festivale Hatay'dan gelen Mehmet Hanbay ve Hülya Hanbay çifti festivali çok beğendiklerini dile getirdi. Kebap için uzun süre kuyrukta bekleyen çift sonunda mutluluğunu yaşadı.

Festival için Ankara'dan kebap yemeye gelen Ali Carti ise“Festivali çok güzel buldum. Zaten yemeğin olduğu her şey çok güzeldir. Çok beğendik. Kebap için sıra bekledik ama değdi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN