Tapu satışlarında rekor! İstanbul’da en çok tercih edilen 5 ilçe belli oldu, parası olan buradan alıyor

Tapu satışlarında rekor! İstanbul’da en çok tercih edilen 5 ilçe belli oldu, parası olan buradan alıyor

Tapu satışlarında rekor rakamlar peş peşe geliyor. Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da en çok tercih edilen 5 ilçe açıklandı. Elinde parası bulunan bu 5 ilçeyi tercih ediyor. İşte konut satışlarında en çok tercih edilen ilçeler…

Eylül ayı içerisinde konut ve konut dışı satıştan oluşan tapu işlemleri 285.373 adet ile yılın en yüksek rakamını gördü. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'da en çok tercih edilen 5 ilçeyi açıkladı. Konut satışlarında artan canlılık ile birlikte konut dışı gayrimenkulde de etkisi görülmeye başladı. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verileri doğrultusunda Eylül ayında toplamda 285.373 adet konut satışı görüldü. Arsa, arazi ve iş yerleri için bir fırsat var mı? sorusunun yanıtını veren Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konutta tercih edilen 5 noktayı işaret etti.

EKİM EYLÜL'Ü ARATMAYACAK

Altın fiyatlarındaki yükselişin paranın gayrimenkul kısmına aktarılması için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Özelmacıklı, Eylül ayında görülen satış rakamlarının Ekim ayında da tekrarlayabileceğini ifade etti. Gayrimenkuldeki toparlamanın sinyallerinin yavaş yavaş geldiğini söyleyen uzman isim, konut açısından bakıldığında 140.000 tapu satışı olduğunu dile getirerek gayrimenkul, arsa ve arazide benzer fırsatlar sunulduğunun da altını çizdi.

Konut fiyatları düşmeye devam ediyor: Talep olmayınca değişiklik kaçınılmaz oldu

Özelmacıklı, "Konut fiyat endeksi reel anlamda oldukça geriledi, mevduat faizi nedeniyle oldukça yüksek gelir elde edenler de oldu. Bunlar da peyderpey gayrimenkule dönmeye başladılar, bunların da etkisi var diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA EN ÇOK BU İLÇELER TERCİH EDİLİYOR

Arsa ve arazilere bakıldığında İstanbul çevresinde en yoğun satışın Silivri'de olduğunun ifade eden uzman isim, Eylül ayında Silivri'de 5 bin 500 civarında tapu işlemi yapıldığını belirtirken Arnavutköy'de 4 bin 915 tapu işlemi yapıldığını dile getirdi. Belli başlı ilçelerde yoğunluk olduğunu dile getir Özelmacıklı, arsa ve arazi dışında en yoğun ilçenin Esenyurt olduğunu belirterek 13 bine yakın tapu işlemi yapıldığına dikkat çekti.

Silivri - Wikipedia

Anadolu Yakası'nda ise Pendik'te 5 bin 672 işlem yapıldığını belirten uzman isim Sancaktepe'de bu rakamın 3 bin 500'e yakın olduğunu da ifade etti. İstanbul dışında ve çevre illerde de gayrimenkul talebi olduğunu ifade eden Özelmacıklı, “Anadolu yakası tarafına baktığımızda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu hattına kadar yoğun olarak gayrimenkul talebi var. Avrupa yakasında ise Çatalca, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale bölgesinde Lapseki hattından sonra Biga, Balıkesir’de Bandırma ve Gönen gibi hatlar yoğun olarak tercih edilen bölgeler. Gerek tarım arazileri gerek sulu tarım, kuru tarım arazileri, köy yerleşik yerlerine yakın arsalar ilgi çekici boyutta." açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN