Veliler istiyor, öğretmenler yapmıyor! MEB o uygulamayı okullarda yasakladı

Veliler istiyor, öğretmenler yapmıyor! MEB o uygulamayı okullarda yasakladı

Veliler ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında kriz büyüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan o uygulama veliler tarafından istense de öğretmenler kılını bile kıpırdatamıyor. Resmi yazı göndererek yasaklanan o uygulama ciddi problemleri de beraberinde getiriyor. İşte MEB ve veliler arasındaki çıkmazın detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde okullarda kullanılan çeşitli kaynak kitapların yasaklanması için tüm okullara resmi yazı gönderdi. Bu durum bazı okullarda ciddi problemleri beraberinde getirirken veliler ve öğretmenler arasında da kitap krizi yaşanıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan okullara gönderdiği yazı ile kitap uygulamasını yasaklayan Milli Eğitim Bakanlığı, kesinlikle kullanılmayacağını ifade etti.

KAYNAK KİTAP KULLANIMI YASAKLANDI

Uygulama doğrultusunda velilere ve öğrencilere herhangi bir şekilde kaynak kitap verilmeyeceği belirtilirken kaynak kitaplardan ders işlenmeyeceği aynı şekilde kaynak kitap üzerinden ödev verilmeyeceği de belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda yer alan öğretmenler yasa uymak için velilerden köşe bucak kaçıyor. Kaynak kitap konusunda öğretmenlerden bilgi almak isteyen veliler ise yasaktan dolayı tek bir kelime bile öğrenemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Öğrencilere Gönderilen Yardımcı Kaynak Kitapların Dağıtımı Bursa'da Başladı

Özellikle LGS ve YKS kapsamında düzenlenen Merkezi sınavlar için öğrencilerin kullanabileceği kaynak kitaplar merak ediliyor. Ancak öğretmenler bu konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kaynak kitap uygulamasını okullarda kesinlikle yasaklarken söz konusu kaynak kitaplarla ilgili özellikle LGS ve YKS kapsamında düzenlenen sınavlara hazırlık amacıyla okullarda ücretsiz kaynak kitap dağıtımı gibi hazırlıkların devam ettiği de belirtildi. Geçtiğimiz senelerde uygulama kapsamında ücretsiz kaynak kitaplar okullara ücretsiz olarak iki kez dağıtıldı.

Ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar sıralardaki yerini almaya başladı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN