Asgari ücrette 3 farklı senaryo! Bakan Işıkhan’ın açıklaması milyonları heyecanlandırdı

Asgari ücrette 3 farklı senaryo! Bakan Işıkhan’ın açıklaması milyonları heyecanlandırdı

2025 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Aralık ayında belli olacak zam için kulislerde şimdiden hareketlilik başladı. Enflasyondaki artış ile birlikte asgari ücrete yapılacak olan zam merak konusu olurken milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi. Asgari ücrette 3 farklı senaryo! Bakan Işıkhan’ın açıklaması milyonları heyecanlandırdı. Peki, asgari ücret 2025'te ne kadar olacak?

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler 2025 asgari ücret zammına çevrildi. Milyonlarca çalışan ücretlere yapılacak zam oranına odaklanırken '2025 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' soruları araştırılmaya başlandı. Kulislerden gelen son dakika bilgisi ise asgari ücretli çalışanları heyecana boğdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan milyonlarca çalışanı heyecanlandıran açıklama geldi. Asgari ücrette 3 farklı senaryo! Bu rakamı duyunca çalışanlar bayram edecek. Peki 2025 asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücret kaç TL olur? İşte, 2025 asgari ücret zammında son verilen rakamlar...

BAKAN IŞIKHAN'DAN MİLYONLARCA ÇALIŞANI HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Her yıl aralık ayında yeni asgari ücreti belirleyen komisyon, rakamları masaya yatırıyor. Vatandaşların gözü kulağı asgari ücrete gelecek olan zam oranında. 2024 yılında 17 bin 2 lira olarak uygulanan asgari ücret 2025'te ne kadar olacak sorusu merak ediliyor. Özellikle Aralık ayında belli olacak yeni asgari ücret zammı dört gözle bekleniyor.

yeni-proje-2024-10-23t091404-948.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılında yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili ''Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" ifadelerini kullandı. Asgari ücret zam oranı, ekonomik koşullar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurularak belirlenecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 3 FARKLI SENARYO!

2025 asgari ücret beklentileri, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde yıl sonu enflasyon beklentilerine göre şekillenmeye başladı. Orta Vadeli Program (OVP) enflasyon hedefi yüzde 41,5'luk zam gelirse 24 bin lirayı aşacak. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse 22 bin 102 liraya yükselecek; Yüzde 40 zam yapılır ise yeni asgari ücret 23 bin 802 seviyesine gelecek. Piyasa beklentileri olan yüzde 45'lik zam oranında ise 24 bin 650 lira olacak. Yani asgari ücrete yüzde 45’li zam gelmesi halinde 7.650 TL artış olacak.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK?

Ekonomistler asgari ücret zammı konusunda ayrışmış durumda. Asgari ücret zammının yıl sonu enflasyonuna göre mi yoksa hedef enflasyona göre mi mi yapılacağı bir süredir tartışılıyor. Ekonomistlerin bir kısmı asgari ücretin zammının yüzde 30'un üzerinde olabileceğini savunuyor. Özel sektörde zam oranının yüzde 20 civarında kalacağı da tahminler arasında yer alıyor.

yeni-proje-2024-10-23t091337-059.jpg

KOMİSYON NE ZAMAN TOPLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 asgari ücret zammına ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin zam maratonunu aralık ayında başlatacaklarını ve 2025 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyeceklerini dile getirdi. Buna göre; 2025 asgari ücret zammına ilişkin ilk toplantı aralık ayında yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN