Az kıymadan çok köfte! Dağılmadan pişiyor, afiyetle yeniliyor: Evde sizi aşçı yapacak kadınbudu köfte tarifi

Az kıymadan çok köfte! Dağılmadan pişiyor, afiyetle yeniliyor: Evde sizi aşçı yapacak kadınbudu köfte tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kadınbudu köfte, sofraların vazgeçilmezidir. Adını ilginç bir şekilde alan bu köfte, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanır. İşte bu nefis tarifin incelikleri...

Türk mutfağının zengin çeşitliliği, her damağa hitap eden birbirinden lezzetli yemekler sunar. Bu yemeklerin arasında ise kadınbudu köfte, hem pratikliği hem de doyuruculuğu ile dikkat çeker. Geleneksel Türk sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan bu lezzet, hem sıcak hem de soğuk tüketilebilmesiyle ev hanımlarının gözde tarifleri arasında yer alır. Peki, bu lezzet dolu yemeğin sırları nelerdir?

MALZEMELER

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1/2 su bardağı haşlanmış pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı kimyon

1/2 su bardağı un

Köfteleri kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta(çırpılmış)

kadin-budu-kofte-5b57cb6e-7515-438f-a2b6-4cb88330b8c9.webp

YAPILIŞI

  • Kadınbudu köfte için 1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
  • Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın.
  • Ardından kızgın yağda kızartın. Kadınbudu köfteler hazır. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN