Her yıl festivali bile yapılıyor, tadı damakta kalıyor! Kulaklara küpe olan hasat başladı! 1 hafta sürecek

Her yıl festivali bile yapılıyor, tadı damakta kalıyor! Kulaklara küpe olan hasat başladı! 1 hafta sürecek

Her yıl adına festivaller düzenleniyor tadı damakta eşsiz bir lezzet bırakıyor. Kulakları küpe olan hasat başladı bir hafta boyunca dalda tek bir ürün bile bırakılmayacak. 4 çeşidi bulunuyor rekoltesi yüksek bekleniyor.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde festivalleri bile düzenlenen kiraz hasadı başladı. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçesinde yer alan kirazlarda hasat heyecanı sürüyor. Sabah erken saatlerde bahçeye gelen çiftçi kadınlar tek tek daldan topladığı ürünleri kasalara dolduruyor. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra tezgaha doğru yolculuğa çıkan ürünler vatandaşın sofrasına konuk oluyor.

REKOLTEDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Mehmet Ali Kiracı, "Hayırlı olsun kiraz hasadımızı başlattık. Hasada erkenci kirazımızdan başladık. Yaklaşık 20 dekar alanda kiraz üretimimiz bulunuyor.” dedi.

TEKİRDAĞ KİRAZININ HASADI BAŞLADI - Devrim Gazetesi

Bu yıl rekoltenin 10-15 civarında olabileceği beklentisi bulunduğunu söyleyen Kiracı, bahçede 4 çeşit Kiraz olduğunu belirterek hasadın bir hafta boyunca süreceğini söyledi. Bölgede Temmuzun ilk haftasına kadar Kiraz hasadını devam ettiğini belir Kiracı, fiyatın ise üreticiyi tahmin edecek düzeyde olabileceğini söyledi.

Tokat'ta turfanda kiraz hasadı başladı - Son Dakika

Kirazın Tekirdağ için önemli bir ürün olduğunu dile getiren Kiracı, her yıl festivaller yapıldığını söyleyerek Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 58. festivalin düzenleneceğini aktardı. Bazı çeşitlerde çiçeklenme döneminin verimini düşük olduğunu belirten Kiracı, buna rağmen iyi bir sezon beklentisi olduğunu vurguladı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN