Ev bile alınmayacak paraya iş kurdu, 1 Milyondan fazla yatırım kazandı! Şimdi tüm ailenin ekmek teknesi

Ev bile alınmayacak paraya  iş kurdu, 1 Milyondan fazla yatırım kazandı! Şimdi tüm ailenin ekmek teknesi

Amasya’da yaşayan kadın girişimci, devletten aldığı hibeyle kendi işini kurdu. Şimdilerde ev bile alınamayacak parayla iş kuran kadın girişimci, 1 Milyondan fazla yatırım kazandı. İşte takdir toplayan büyük başarı hikayesi…

Kadın girişimci Firdevs Erzurum, Amasya’da ilkel şartlarda büyükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlıyordu. Erzurum, proje hazırlayarak Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu TKDK’ya sundu ve IPARD Programı kapsamında %45 hibe desteğiyle 100 büyükbaş hayvan kapasitesi olan modern bir tesis kurdu.

AİLECEK AYNI İŞTELER

IPARD Projesi kapsamında 700.000 TL hibe alan Erzurum, toplamda 1 milyon 600.000 TL’lik yatırımı kırsala kazandırdı. Kadın girişimci, İHA muhabirine yaptığı açıklamasında, "Aklımızda vardı bu iş. 20 ya da 30 mal düşünüyorduk. TKDK’ya başvurduk ve sağ olsunlar bize yardımcı oldular. 20-30 mal yerine 60 ila 70 mal ile bu projeye girdik. Tesisimizde 100 baş hayvanımız var.

amasyada-buyukbas-hayvancilik-yapan-firdevs-erzurum-1.jpg

Sabah yemleme ile başlıyoruz. Öğlenleri yemimizi döküyoruz ve süpürme işlemimizi yapıyoruz. Tekrardan akşamüzeri yemleme işlemi ve süpürge işlemi yapıyoruz. Eşim, ben, çocuklarım ve kayınbiraderim sağ olsunlar bu işin içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.

“HAYALİMİZ KÜÇÜKTÜ AMA BÜYÜK BİR TESİS OLDU”

Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkürlerini sunan Erzurum, “Devletimiz kadınlara pozitif ayrımcılık tanıyor. TKDK’da sağ olsun bunu destekliyor. Ben başarabiliyorsam muhakkak ki kadınlarımızda başarabilir. Bizim hayalimiz küçüktü ama büyük bir tesis haline dönüştü. İsterim ki benim gibi yüzlerce kadın olsun” dedi.

amasyada-buyukbas-hayvancilik-yapan-firdevs-erzurum.jpg

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında; AB standartlarında yatırımların hayata geçirilmesi, kırsaldaki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kente göçün önlenmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN