Eskişehir’de 5 kişiyi yaralayan eli bıçaklı saldırgan ile ilgili neler biliniyor?

Eskişehir’de 5 kişiyi yaralayan eli bıçaklı saldırgan ile ilgili neler biliniyor?

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle, çay bahçesinde oturan beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırı sonrası saldırıyı destekleyen kişilerin olduğu gruplarda skandal tartışmalar yaşandı. Arda K.’nin neden Suriyelileri hedef almadığına ilişkin şiddet içerikli mesajlar paylaşıldı.

SEMA KIZILARSLAN

Eskişehir’de 18 yaşında Arda K. adlı saldırgan, üzerinde Nazi sembolleri olan hücum yeleği ve Nazi askeri miğferi ile, Tepebaşı Camisi’nin bahçesinde oturan insanları bıçakladı, biri ağır beş kişi yaralandı. Saldırısını canlı yayınlayan Arda K. yakalandı.
18 yaşındaki Arda Küçükyetim çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Arda K.'nın yayımladığı manifestoda, pek çok toplumsal kesime yönelik ırkçı ve nefret dolu ifadeler yer alıyor. Bu olay, Türkiye’deki ilk neo-Nazi saldırısı olarak kayıtlara geçti.

KARAR’ın ulaştığı bilgilere göre Arda K., fabrika işçisi bir ailenin çocuğu.

SALDIRI SONRASI IRKÇI GRUPLARDA SKANDAL TARTIŞMALAR YAŞANDI

Arda K.’nin destekçileri Telegram gruplarında saldırı sonrası tartışma yaşamaya başladı. KARAR’ın sızdığı gruplarda yeterince malzemesi olmadığı ve yaşlı amcalar yerine Suriyelileri hedef seçip öldürmediği için Arda K.’yi eleştirdi. Irkçı tartışamalarda "Bari mülteci bıçaklasaydın" gibi skandal ifadeler yer aldı.

gu3gnwbwmaawvb2.jpeg

gu3gnwixsaawklj.jpeg

gu3gnwbwkaa-mqp.jpeg

“DAYIMI SIRTINDAN BIÇAKLAMIŞ”

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri beş yaralıyı, Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

KARAR’a konuşan saldırıda dayısı ağır yaralanan Ahmet Y., “Annem arayınca öğrendim. Dayım yoğun bakımda. Hepimiz çaresizce bekliyoruz. Canımızın yanmasına sebep olan kim varsa, bu ülkeyi bu hale getiren kimse yargı önünde hesap versin. Sırtından bıçaklamış dayımı. Yanında bıçak harici bir sürü kesici alet de varmış.” dedi.

Eskişehir Tepebaşı’nda başında Nazi miğferi bulunan, yüzü maskeli ve üzerinde gamalı haç olan bir hücum yeleği giymiş, Tepebaşı Camisi’nden çıkan cemaatte saldırmıştı Saldırgan o anları internette canlı yayınlamıştı.

SALDIRIDAN ÖNCE IRKÇI MANİFESTO YAYINLADI

18 yaşındaki Nazi sempatizanı Arda K.’nin, Telegram kanalında saldırıdan önce 16 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı. Manifestoda Kürtler, göçmenler ve kadınlarla ilgili şiddet içerikli ve ırkçı ifadeler de yer alıyor. Arda K., Yeni Zelanda’da cami basan Tarrant ve Norveç’te gençlik kampını basan Breivik için “aziz” ifadesini kullanıyor. Arda K.’nın sosyal medya hesaplarında Nazi simgeli fotoğrafları da bulunuyor.

ekran-resmi-2024-08-13-15-52-02.png

“GÖÇMEN EVLERİNİ HEDEF AL VE HEPSİNİ ORTADAN KALDIR”

Arda K.’nin yazdığı manifestodaki bazı ifadeler şöyle:

“Pis yahudi medyasının yalanlarına gelmeyin. Bu tamamen bir lonewolf saldırısıdır”, “Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum”, “Beni insan nefreti, mizantropi motive etti”,“Umarım bunlar ile yeteri kadar böcek temizleyebilirim” ,“Ailemle aram hiç iyi olmadı”,“Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur”,“Göçmen evlerini hedef al ve hepsini ortadan kaldır”, “Kürtler çocuk ve yaşlı farketmeden hepsi temizlenmelidir. Keşke elime bir silah geçirebilseydim, bu böceklerden belki daha çok temizleyebilirdim”, “Kızların beyinleri yıkanmış, 1 haftalık ilişkiler edinip cinsel ilişkiye girip ardından ayrılıyorlar. Bu böcekler genellikle gece klüplerinde takılırlar, silahınız varsa temizleme operasyonu için çok iyi.”

ekran-resmi-2024-08-13-15-52-33.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN