Emekli Cumhuriyet Bayramı’nda bayram edecek: 10 bin lira…

Emekli Cumhuriyet Bayramı’nda bayram edecek: 10 bin lira…

Emekliler, yaşam koşullarının zorlaştığı bu dönemde Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Geçim sıkıntısıyla mücadele eden emeklilere destek çağrısı, Meclis’te de yankı buldu. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, emeklilerin içinde bulunduğu zorlukları dile getirerek, “Emekliler sefalet içinde yaşıyor. İkramiyeyi verin, vatandaş bir nebze olsun rahatlasın” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmişti. Bu ikramiyenin “bir defaya mahsus” olduğu belirtilmişti. Ancak ekonomik kriz, emeklilerin yaşamını daha da zorlaştırdı. Korkusuz Gazetesi’nde yer alan habere göre, “Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verin” çağrısı, siyasilerden de destek buldu.

CHP’li Milletvekili Cumhur Uzun, ekonomik koşulların kötüleştiğini vurgulayarak, “Ekonomi kötü durumda. Emekli sefalet içinde. Geçen yıl Cumhuriyet ikramiyesi olarak ödenen 5 bin lira bu yıl 10 bin lira olarak verilmeli. Emekli bir nebze olsun nefes almalı” dedi.

img-5374.jpeg

Peki, bu yıl emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Meclis’te yapılan çağrılara rağmen, bu yıl için emeklilere ikramiye verilmesi yönünde bir adım atılmadı. Geçen yıl verilen 5 bin liralık ikramiyenin bir kereye mahsus olduğu ve her yıl ödenmeyeceği daha önce açıklanmıştı. Bu nedenle, bu yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi beklenmiyor.

Emeklilerin yaşam koşullarını bir nebze olsun iyileştirmek adına yapılan bu çağrılar, önümüzdeki dönemde nasıl bir karşılık bulacak, merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN