Kilo aldığını zannetti, gerçeği öğrenince şok oldu! Doktorlar bile inanamadı: "Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm"

Kilo aldığını zannetti, gerçeği öğrenince şok oldu! Doktorlar bile inanamadı: "Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm"

Diyarbakır’da yaşayan 6 çocuk annesi Yıldız Rona, kilo aldığını düşünerek önemsemediği karın şişkinliğiyle hastaneye gitti. Ancak yapılan muayenede, 9 kilogramlık dev bir kitle ile karşılaştı. Doktorlar, böyle büyük bir tümörle karşılaşmanın son derece nadir olduğunu belirtiyor.

Yıldız Rona, Diyarbakır'da kilo aldığını zannederek geçiştirdiği karın şişkinliğinin ciddi bir duruma neden olduğunu öğrendi. 40 santimetre çapındaki kitle, sağlık ekibi tarafından başarıyla çıkarıldı. Dr. Mehmet Rençber, böyle bir tümörle meslek hayatında ilk kez karşılaştığını vurguladı.

yeni-proje-34.jpg

ŞİŞLİK VE AĞRIYLA HASTANEYE BAŞVURDU

Diyarbakır’da yaşayan 6 çocuk annesi Yıldız Rona, kilo aldığını düşündüğü için karın bölgesindeki şişkinliği önemsememişti. Ancak bir süre sonra başlayan şiddetli karın ağrıları, onu hastaneye başvurmaya mecbur etti. Yapılan tetkiklerde, Rona’nın karnında büyük bir kitle tespit edildi.

9 KİLOGRAMLIK KİTLE AMELİYATLA ÇIKARILDI

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 1 saatlik operasyon sonucunda, Rona’nın karnından tam 40 santimetre çapında ve 9 kilogram ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Rona, hastanede 3 gün kaldıktan sonra taburcu oldu.

yeni-proje-35.jpg

DOKTORLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Mehmet Rençber, Rona'nın beslenme bozukluğu, ciddi karın ağrısı ve şişlik şikayetleriyle acil servise başvurduğunu belirtti. Rona’nın karnında bulunan kitlenin, diğer organlara baskı yaparak sağlığını bozduğunu ifade eden Rençber, "Hastamızın durumu ciddiydi. Hemen ameliyat edilmesi gerektiğini söyledik" dedi.

NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Ameliyat sırasında karşılaştıkları devasa kitlenin, tıpta nadir görülen bir durum olduğunun altını çizen Dr. Rençber, "Bu büyüklükte bir tümörle meslek hayatımda ilk kez karşılaştım. Ameliyat sonrası hastamızın beslenmesi düzeldi. Kontrollerine devam edeceğiz. Patoloji süreci de önemli" dedi.

yeni-proje-36.jpg

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen bu büyük operasyon, hem doktorları hem de hastayı sevindirdi. Rona, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, kontrol randevularına devam ettiğini açıkladı. Doktorlar, böyle büyük bir tümörün tamamen temizlenmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN