Mesleğe özel yarışma sınavlarında Cumhurbaşkanlığından izin zorunluluğu kaldırıldı

Mesleğe özel yarışma sınavlarında Cumhurbaşkanlığından izin zorunluluğu kaldırıldı

Kamu kurum ve kuruluşlarındı yapılacak mesleğe özel yarışma sınavlarında Cumhurbaşkanlığı'ndan izin alma zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kendi özel mevzuatları uyarınca mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınacak personel için kurumlarca yapılacak özel yarışma sınavları açılmadan önce Cumhurbaşkanlığı'ndan izin alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı. Genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

2018 yılında yayımlanan bir önceki genelgede; Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Teşkilatı, Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı hâkim ve savcı adayları, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kendi özel mevzuatları uyarınca mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınacak personel için kurumlarca yapılacak özel yarışma sınavları açılmadan önce Cumhurbaşkanlığı'ndan izin alınması zorunlu tutulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN