Moody's Fransa'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

Moody's Fransa'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fransa'nın kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fransa'nın kredi notunun Aa2 olarak teyit edildiğini duyurdu. Ancak, kredi notu görünümünün durağandan negatife revize edilmesi, ülkenin mali durumu hakkında endişeleri artırdı.

"HÜKÜMETİN ÖNLEMLERİ UYGULAMA OLASILIĞI DÜŞÜK"

Açıklamada, “Görünümü durağandan negatife çevirme kararı, Fransa hükümetinin beklenenden daha geniş bütçe açıklarını ve borç ödenebilirliğinde bozulmayı önleyecek önlemleri uygulama olasılığının düşük olması riskinin arttığını yansıtıyor.” ifadesine yer verildi.

POLİTİKAL VE KURUMSAL RİSKLER ARTMIŞTIR

Daha önce öngörülen mali bozulmanın beklentilerin ötesinde olduğu belirtilerek, Fransa'nın kredi profiline yönelik risklerin, siyasi ve kurumsal ortam nedeniyle arttığı kaydedildi. Bütçe yönetiminin daha önce değerlendirilenlerden daha zayıf olduğu vurgulandı.

BORÇ ÖDEME GÜCÜ KÖTÜLEŞİYOR

Açıklamada, ülkenin borç ödeme gücünün emsallerine göre kötüleştiğine işaret edildi. Bu zayıflamanın, büyük bütçe açıkları ve daha yüksek faiz oranları nedeniyle kaynaklandığı belirtildi.

Ülkenin borç ödeme gücünün emsallerine göre kötüleştiğine işaret edilen açıklamada, bu zayıflamanın büyük bütçe açıklarından ve daha yüksek faiz oranlarından kaynaklandığı aktarıldı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN