Çiftçiye 149 milyon para dağıtılıyor: Bakanlık duyurdu

Çiftçiye 149 milyon para dağıtılıyor: Bakanlık duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik önemli bir destekleme ödemesi yapacağını duyurdu. Bakanlık, toplamda 149 milyon 839 bin liralık desteğin bugün itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Toplamda 149 milyon 839 bin lira destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı, bereketli olsun.” ifadelerine yer verildi. Bu duyuru, çiftçiler için ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlayacak.

Destekleme ödemelerinin detaylarına bakıldığında, kırsal kalkınma yatırımları için 148 milyon 767 bin lira ayrıldığı görülüyor. Yağlı tohumlu bitkiler için sağlanan fark ödemesi 694 bin 88 lira olurken, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemeleri için ise 333 bin 695 lira belirlenmiş. Ayrıca, sertifikalı tohum üretimine yönelik 44 bin 217 liralık bir destek ödemesi yapılacak.

img-5381.jpeg

Bu destekler, tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin mali yüklerini hafifletmek ve üretim kapasitelerini artırmak amacıyla sağlanıyor. Bakanlığın bu adımı, kırsal kalkınmayı teşvik etmeyi ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemeyi hedefliyor. Çiftçiler, bu ödemeler sayesinde tarımsal faaliyetlerini daha verimli bir şekilde sürdürebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN