NASA'nın Crew-8 misyonu: Uzayda 8 ay geçiren astronotlar dünyaya döndü

NASA'nın Crew-8 misyonu: Uzayda 8 ay geçiren astronotlar dünyaya döndü

NASA'nın Crew-8 misyonunda görev alan 3 astronot ve 1 kozmonot, uzay istasyonunda geçirdikleri yaklaşık 8 ayın ardından başarıyla yeryüzüne geri döndü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen Crew-8 misyonu, uzayda geçirdiği süre boyunca önemli bilimsel araştırmalara imza atan mürettebatın dönüşüyle sona erdi. Üç Amerikalı astronot ve bir Rus kozmonot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevlerini tamamladıktan sonra, dün gece güvenli bir şekilde dünyaya döndü.

NASA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Space X'in Dragon kapsülündeki Crew-8 mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yaklaşık 8 ay geçirdikten sonra yerel saatle 03.29'da ABD'nin Florida eyaletine indi.

EPSS, 2 AY GECİKMELİ OLARAK DÜNYAYA DÖNDÜ

6 aylığına gönderilen Rus kozmonot Alexander Grebenkin ile NASA astronotları Michael Barratt, Matthew Dominick ve Jeanette Epps, yaklaşık 2 ay gecikmeli olarak dünyaya döndü.

Uzun süreli uzay uçuşları sırasında astronot sağlığını iyileştirmek için çalışmalar yürüten mürettebatın görevini başarıyla tamamladığı duyuruldu.

Space X Crew-8 misyonu kapsamında Falcon 9 roketi, 3 Mart'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN