Eksi netle fizik bölümüne yerleşti

Eksi netle fizik bölümüne yerleşti

Sınav sistemindeki çarpıklığı göstermek için YKS'ye girdiğini söyleyen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, eksi 1,75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları 'fıkra gibi olay' diyerek bu duruma tepki gösterdi.

Üniversitelere geçiş sınavı olan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları bugün açıklanmıştı. Toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın olduğu üniversitelerde 987 bin 388 yerleştirme yapıldığı öğrenildi. YÖK Başkanı Erol Özvar ise Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ünün dolduğunu söyledi.

Öğrenciler yerleştirme sonuçlarına bakarken, sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

yeni-proje-8.jpg
Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, 'sistemdeki çarpıklığı göstermek için YKS'ye girip eski(-) 1,75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştim' diyerek paylaşım yaptı.

X’te söz konusu olayın yayılmasının ardından kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi.

Türkiye’de eğitim kalitesinin giderek düştüğü ve eğitim sistemin sürekli değiştiği yorumları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN