Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye’den çıktı! Aşağıda sis yukarıda güneş karşılıyor: Adrenalin tutkunları akın ediyor

Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye’den çıktı! Aşağıda sis yukarıda güneş karşılıyor: Adrenalin tutkunları akın ediyor

Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye’den çıktı. 3 bin 500 metre yüksekliğe sahip dağ üzerindeki bu yol ilk bakışta korkutsa da adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor. İşte Türkiye’deki dünyanın en tehlikeli yolu…

Derebaşı Virajı, Türkiye'nin en tehlikeli ve etkileyici yollarından biri olarak dikkat çekiyor. Bayburt-Trabzon arasında, 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerinde bulunan bu yol, adrenalin tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor. Yüksek dik yamaçlar ve keskin virajlarla dolu Derebaşı Virajı, sürücüler ve bisikletçiler için büyük bir meydan okuma sunuyor.

Derebaşı Virajı'nın inşa süreci, 1914 Rus işgali dönemine kadar uzanıyor. O dönemde yöre halkının zorla çalıştırıldığı bu yol, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doğa olaylarıyla sıkça karşılaşıyor. Sis ise Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor, bu da yolu daha da tehlikeli hale getiriyor.

dunyanin-en-tehlikeli-yolu-derebasi-viraji-1.jpg

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLU SEÇİLDİ

Dünya genelindeki tehlikeli yolları tanıtan www.dangerousroads.org adlı site tarafından 8 yıl önce dünyanın en tehlikeli yolu olarak seçilen Derebaşı Virajı, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin viraj ile sürücülere zorlu anlar yaşatıyor.

dunyanin-en-tehlikeli-yolu-derebasi-viraji-2.jpg

ADRENALİN DOLU SPOR ETKİNLİKLERİ

Derebaşı Virajı, adrenalin dolu spor etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. 2. Dede Korkut Bisiklet Festivali kapsamında, 3 ülke ve 30 ilden gelen sporcular, yoğun sis ve yağmur altında 50 kilometre pedal çevirdi. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Farklı ülke ve şehirlerden 150 bisikletçiyle buraya geldik. Ben de onlara eşlik ederek adrenalin dolu anlar yaşadım. Önümüzdeki ay burada motosiklet festivali düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

dunyanin-en-tehlikeli-yolu-derebasi-viraji-3.jpg

EŞSİZ DOĞA VE ZORLU KOŞULLAR

Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, "Aşağı inince sis var, daha yukarı çıkınca güneşli hava oluyor. Bazen tırmanışta önümüzdeki arkadaşımızı kaybedecek kadar sis oluyor. Gerçekten eşsiz bir doğa, bütün bisikletseverleri buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu. Sporculardan Nevin Esra Çakıcı ise, Balıkesir'den geldiğini belirterek, bölgenin zorlu coğrafyasında adrenalin dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

Derebaşı Virajı, doğa severler ve adrenalin tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN