Çocuklu annelere büyük müjde! Maaşlara rekor zam, kira desteği, kreş yardımı ve fazla izin geliyor

Çocuklu annelere büyük müjde! Maaşlara rekor zam, kira desteği, kreş yardımı ve fazla izin geliyor

Çocuklu annelere büyük müjde! Maaşlara rekor zam ile birlikte kira desteği, kreş yardımı ve çok daha izin geliyor! İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı doğum istatistiklerine göre, Türkiye'de toplam doğurganlık hızı kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızı, yani bir kadının yaşamı boyunca dünyaya getirdiği ortalama çocuk sayısı, 2023 yılında 1,51'e düştü. Bu düşüş, doğum oranlarının endişe verici boyutlara ulaşmasına neden oldu ve hükümet yetkililerini harekete geçirdi.

DEVLETTEN ANNELER İÇİN YENİ DESTEĞE HAZIRLIK

Herkes banka hesaplarını kontrol etsin! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 ile bitenler...

Hürriyet gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, Aile Bakanı Göktaş, doğum izninin bir yıla çıkarılması ve doğum paketleri hazırlanması yönünde çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Bakanlık, doğum izninin sadece süresini uzatmakla kalmayıp, dünya genelindeki uygulamaları da inceleyerek ikinci ve üçüncü çocuğa kademeli olarak devlet desteği sağlanmasını öneriyor.

AK Parti'nin strateji ekibine yapılan sunumda, doğum izni süresinin artırılmasının yanı sıra ikinci ve üçüncü çocuğa yönelik devlet desteği konuşuldu. Bu destekler arasında kreş veya kira desteği, kadınların özlük haklarında ve maaşlarında yapılacak düzenlemeler öne çıktı. Toplantıda alınan kararlar, doğum oranlarını artırmak ve aileleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN