Cem Garipoğlu’nun mezarındaki poşetin sırrı ortaya çıktı! Türkiye ayağa kalkmıştı

Cem Garipoğlu’nun mezarındaki poşetin sırrı ortaya çıktı! Türkiye ayağa kalkmıştı

2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'deki villasında 17 yaşındaki Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarının boş olduğuna ilişkin iddialar gündemi sallarken şimdi de mezarında bulunan poşetin sırrı ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Münevver Karabulut'u vahşice katledip cezaevinde intihar ettiği belirtilen Cem Garipoğlu'nun mezarında yapılan fethi kabir işlemi sırasında ortaya çıkan düğümlü poşetin sırrı çözüldü. İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemeye göre poşetin içindeki kan örneği insan kanına ait değil. DNA analizlerine yanıt vermeyen kan örneği, olayın gizemini daha da derinleştirdi.

2009 yılında Bahçeşehir'de Münevver Karabulut'u vahşice katlettikten sonra 2014’te Silivri Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu'nun mezarı, Karabulut ailesinin talebi üzerine açılmıştı. Mezar içinde 30 cm boyutunda düğümlenmiş şeffaf bir poşet bulan yetkililer, bu şüpheli poşeti İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’na incelemeye gönderdi. Yapılan testlerde poşetin iç kısmından alınan kan örneğinin insan kanı olmadığı belirtildi.

yeni-proje-2.jpg

DNA ANALİZLERİ SONUÇ VERMEDİ

Kriminal laboratuvarda UV ışık taraması, renk reaktif testi ve DNA izolasyon gibi yöntemlerle detaylı olarak incelenen poşet, genetik analizlerde de sonuç vermedi. Poşet üzerinde herhangi bir vücut sıvısı izine rastlanmazken, düğüm kısmındaki örneklerin epitel hücre içermesi ihtimali üzerinde duruldu. Ancak iç kısımdan alınan kan örneği, genetik analizlerde cevap vermeyerek gizemini korudu.

yeni-proje-4.jpg

KARABULUT AİLESİ ADALET ARAYIŞINDA

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, poşetin içindeki kanın insan kanı olmamasının kamu vicdanında derin bir soru işareti yarattığını belirtti. Epözdemir, poşetin daha ileri inceleme için İstanbul Üniversitesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'ne gönderilmesini talep ederek, olayın tam anlamıyla aydınlatılması için sürecin devam ettiğini ifade etti. "Maddi gerçek ortaya çıkmalı, adalet tecelli etmeli" diyen Epözdemir, kamuoyunun tatmin olması için en detaylı araştırmaların yapılmasını istediklerini vurguladı.

yeni-proje-5.jpg

CEM GARİPOĞLU'NUN ÖLÜMÜ VE MEZARIN AÇILMASI TALEBİ

Cem Garipoğlu, 2009 yılında işlediği vahşi cinayet sonrası aldığı 24 yıl hapis cezasını çekerken 2014 yılında Silivri Cezaevi’nde intihar etmişti. Garipoğlu'nun ölümüne dair şüphelerin devam etmesi üzerine Karabulut ailesi, mezarın açılarak DNA testi yapılmasını talep etmiş, savcılık da bu talebi onaylayarak fethi kabir işlemi başlatmıştı. Ancak mezardan çıkan düğümlü poşetteki insan dışı kan örneği ve genetik analizlere yanıt vermeyen sonuçlar, olayın esrarını artırıyor.

KAMU VİCDANI RAHATLAYACAK MI?

İstanbul’da işlenen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan Münevver Karabulut cinayetinin ardından yaşanan gelişmelerle yeniden gündeme gelen Garipoğlu’nun mezarındaki şüpheli bulgular, toplumda merak uyandırmaya devam ediyor. Karabulut ailesi, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve kamu vicdanının rahatlatılması adına hukuki sürecin devam etmesini istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN