Çekirge, Solucan, İpek böceği… Tam 16 tür yiyecek listesine eklendi! Ne yiyeceklerini şaşırdılar

Çekirge, Solucan, İpek böceği… Tam 16 tür yiyecek listesine eklendi! Ne yiyeceklerini şaşırdılar

Kimseye duyduklarına inanamıyor. Çekirge, solucan, ipek böceği ve çok daha fazlası artık yiyecek olarak görülüyor. 8 Temmuz Pazartesi günü yapılan açıklama ile birlikte o türler artık gıda olarak onaylandı. İşte tüm detaylar…

Singapur Gıda Ajansı (SGA),8 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklama ile birlikte aralarında Çekirge, ipek böceği, cırcır böceği gibi pek çok böcek türünün yer aldığı 16 türün Singapur'da gıda olarak onaylandığını belirtti. Singapur'un geleneksel yemekleri dikkat çekerken zaman zaman mutfaklardaki tarifler dünya çapında dikkat çekiyor.

BÖCEK DEĞİL YİYECEK

Singapur Gıda Ajansı (SGA)Tarafından yapılan açıklama ile birlikte cırcır böceği, ipek böceği gibi 16 türün yer aldığı böcekler Singapur'da gıda olarak onaylandı. İşlenmiş Gıda ve hayvan yemi tüccarlarına yönelik yapılan genelge ile birlikte Ajans, "SGA, derhal geçerli olmak üzere, düşük düzenleyici kaygıya sahip olduğu değerlendirilen türlere ait böcek ve böcek ürünlerinin ithalatına izin verecektir" açıklamalarında bulundu.

Singapur'da 16 böcek türü yiyecek onayı aldı — Diken

Bu böceklerin böcek ürünleri insan tüketimi için veya gıda üreten hayvanlar için hayvan yemi olarak kullanılabileceği aktarıldı. 2022 yılında ilk olarak SFA, böcek ve böcek ürünlerinin düzenlemesine ilişkin bir kamu müzakeresi yürüttü. Geçtiğimiz yıl nisan ayı içerisinde Ajans 16 böcek türünün 2023 yılı ikinci yarısında tüketimine yeşil ışık yakacağını duyurmuştu.

ARTIK YASAL OLDU

2024 yılının başlarında SGA; The Straits Times’a vermiş olduğu bir forum mektubunda uygulama detaylarının tamamlandığını ve bu yılın ilk yarısında yasal bir çerçeveye oturtulacağını belirtti.

Singapur'da Çekirge ve Süper Solucanlarla Birlikte 16 Böcek Türü Yiyecek Olarak Onaylandı

Restoran sahipleri bu haber karşısında mutluluğunu dile getirirken bir işletme sahibi müşterilerin çoğunun özellikle 30 yaş altındaki gençlerin çok cesur olduğunu belirterek böceklerin tamamını tabakta görebilmek istediklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN