Bu sene kimse kışlık yapamayacak! Pazarda fiyatını gören inanamadı: Böyle giderse taneyle satılacak

Bu sene kimse kışlık yapamayacak! Pazarda fiyatını gören inanamadı: Böyle giderse taneyle satılacak

Hava sıcaklıkları meyve ve sebze fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Pazarda fiyatlar arasında uçurum oluşurken, o ürünün fiyatını gören inanamadı. Öyle ki fiyatlar böyle giderse taneyle satılacak. İşte detaylar…

Yaz geldi pazarlar canlandı diye sevinirken son olarak İzmir Söke’deki bir pazardan gelen görüntüler herkesi hüsrana uğrattı. Öyle ki yaz mevsimi olmasına rağmen pazarda sebze fiyatları beklenenin epey üzerinde.

YAZ SEBZELERİ REKOR KIRDI

Yeni Söke Gazetesi’nde yer alan habere göre, Çarşamba pazarında fiyatı en yüksek olan ürün Ayşekadın fasulyesi oldu. Yaz aylarının en çok tüketilen sebzesi olan Ayşekadının fiyatı 80-100 TL arasında değişiyor. Diğer sebzelerden börülce 70 TL’ye, barbunya 80 TL’ye, bezelye ise 50 TL’ye satılıyor.

yeni-proje-28.jpg

Yine yazın sevilen sebzelerinden bamyanın kilosu 40 TL’ye, biberin kilosu cinsi ve kalitesine göre 25-40 TL’ye, patlıcanın kilosu 15-20 TL’ye, domates 10-15 TL’ye, salatalık ise 30 TL’ye satılarak pazarın en pahalı ürünlerinden oldu.

Meyvelerden ise en dikkat çekeni limon oldu. 3 ay öncesinde kilosu 5-10 TL’ye satılan limonun fiyatı 100 TL’ye kadar çıktı.

PATATES VE SOĞAN YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Kışın fiyatı ateş pahası olan patates ve soğan ise yüzleri güldürdü. Söke Çarşamba Pazarı’nda yeni mahsul patates ve soğan 10 TL’den satışa çıktı. Yeşillik kategorisinde ise marulun tanesi 15 TL olurken, kiraz 60 TL’ye, çilek de 80 TL’ye satışta.

yeni-proje-29.jpg

Pazarda sadece patates ve soğanın ucuz olduğunu söyleyen vatandaşlar ise "Haziran ayının sonuna geldik. Fasulyenin kilogramı 100 TL. Bu fiyat gerçekten çok çok yüksek. Patlıcan, domates, salatalık, börülce, bamya gibi yaz sebzelerinin fiyatları da tüketici için pahalı. Geçtiğimiz yıllarda fiyatlar daha düşük olurdu ama bu yaz sebzeyi daha pahalıya yiyeceğiz" dediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN