Avrupa'ya gitmek isteyenlerin hayali suya düşecek! 3 ülke kapları kapattı: Vize başvuruları yapılamıyor

Avrupa'ya gitmek isteyenlerin hayali suya düşecek! 3 ülke kapları kapattı: Vize başvuruları yapılamıyor

Avrupa tatili artık tamamen hayale dönüşüyor. Tüm planlarınız suya düşebilir. Üç ülke resmen kapılarının kapattı. Özellikle seyahat planlarıyla ilgili uçak ve otel rezervasyonu yaptırmış olanlar dikkat! Vize başvuruları yapılamıyor...

Avrupa'ya gitmek isteyenler için vize başvurularında önemli bir uyarı geldi. Vize acenteleri, İspanya ve İtalya için nisan ortasına kadar, Almanya için ise 30 Mart'a kadar randevuların dolu olduğunu açıkladı. Bu durum, Avrupa hayali kuranların planlarını suya düşürebilir.

RANDEVU BULMAK ARTIK DAHA ZOR

Schengen vizesinde yeni dönem! Resmen kabul edildi: Artık pasaportlara basılmayacak... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Acenta yetkililerine göre, önümüzdeki aylara kadar randevu bulmanın zor olduğu belirtildi. Bazı ülkelerde randevu sistemlerinin kapalı olduğu ve ne zaman açılacağının belli olmadığı da bilgiler arasında.

Özellikle Almanya, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkelerin vize başvurularında yoğunluk yaşandığı ifade edildi. Avrupa'daki Schengen Bölgesi ülkeleri için vize almak neredeyse hayal oldu.

RANDEVULAR NEDEN DOLU?

Vize acentelerinin yöneticilerinden biri olan Erol Sağdıç, bu durumun birkaç sebebi olduğunu söyledi ve şöyle açıkladı: “Bu durumun birkaç sebebi var: Birincisi, konsoloslukların vize işleme kapasitesi sınırlı ve artan talebi karşılamakta zorlanıyorlar. İkincisi de Almanya’nın 2023 yılı sonunda başlattığı nitelikli ve niteliksiz göç yasası, vize taleplerinde artışa neden oldu”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN