Arabası olan herkes bu parayı ödeyecek! 1 Eylül'den sonra fiyatlara zam geliyor

Arabası olan herkes bu parayı ödeyecek! 1 Eylül'den sonra fiyatlara zam geliyor

Arabası olanlar bu habere üzülecek, herkes bu parayı ödeyecek! 1 Eylül'den itibaren fiyatlara zam geliyor! İşte ayrıntılar...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), karayollarında kullanılan motorlu araçlar için zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primleriyle ilgili önemli bir genelge yayımladı. Genelgede, 14 Temmuz 2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin geçici 11. maddesinin ikinci bölümlerinin olmadığı, bu nedenle primlerin Ağustos ayında uygulanacak oranların Eylül ayında yüzde 2 oranında artırılacağı ifade edildi.

YENİ PRİM ORANLARI 1 EYLÜL 2024'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Araba alacaklar dikkat! Otomobile bir zam daha

Açıklanan genelgeye göre, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılacak yüzde 2'lik artış, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Sigorta şirketleri, yeni belirlenen prim oranlarını bu tarihten itibaren uygulamaya başlayacak. Araç sahipleri, Eylül ayında zorunlu trafik sigortası primlerinde bu artışı görecek.

Yüzde 2 oranındaki prim artışı, araç grubu ve kullanım türüne göre farklılık gösterebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN