Ailenizi kurtarmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz?

Ailenizi kurtarmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz?

İrlandalı yazar Paul Lynch'in 2023 Booker Ödülü’ne değer görülen “anıtsal” romanı Peygamberin Şarkısı şimdi Türkçede! “Sonunda görebiliyorum özgürlük sandığım şeyin aslında sadece mücadele olduğunu ve özgürlük diye bir şeyin hiç olmadığını.”

Totaliter güçlerce iç savaşa sürüklenen bir toplumun kodlarını sorgulayan Peygamberin Şarkısı, Mert Doğruer’in çevirisiyle Delidolu Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Edebiyatta hem içeriği hem de estetiği yücelten yapısıyla pek çok eleştirmen tarafından son 10 yılın en etkileyici yapıtlarından biri olarak gösterilen kitap, dört çocuklu bir annenin ailesini güvende tutmak için verdiği büyük mücadeleyi edebî hazzı doruğa tırmandıracak bir anlatıyla buluşturuyor.

2023 Booker Ödülü Jüri Başkanı Esi Edugyan’ın “Duygusal hikâye anlatıcılığının zaferi... Ruhu sarstığı kadar da gerçek” şeklinde övdüğü Peygamberin Şarkısı lirizmin doruklarında gezinen şiirsel bir manifesto.



Çarpıcı bir direniş distopyası


Okurları en karanlık ve hatta klostrofobik düşleriyle yüzleştiren Paul Lynch, ateşle karanlık arasında mahsur kalmış insanların yolunu ışıttığı romanında, nefes kesici özgünlükte yepyeni bir dünya kuruyor ve sonra onu muazzam bir beceriyle paramparça ediyor.

Çevirmeni Mert Doğruer, kendisini bugüne değin en zorlayan eser olarak tanımladığı Peygamberin Şarkısı hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

“Bizim sektörde metinler yayına hazırlanırken üç farklı gözle bakılır: çevirmen gözü, editör gözü, okur gözü. Hazırlayanların da işi hakkıyla yapmak için aslında üçünü de mümkün mertebe düşünerek çalışması gerekir. Peygamberin Şarkısı boğucu bir temayı öyle oturaklı bir üslupla, öyle zorlu bir teknikle işliyor ki, bahsettiğim hassasiyeti göstermek için kendimi en çok zorlamam gereken eser oldu.”

yeni-proje-85.jpg


Başkalarının kâbusu sizin kâbusunuz olursa…


Dört çocuk annesi biliminsanı Eilish Stack ailesinin üzerine çökmeye hazırlanan kara bulutlardan habersizdir. Ta ki bir akşam evlerinin kapısı çalınana değin. İki polis memuru Öğretmenler Sendikası'nda yönetici olarak çalışan kocası Larry'yi sorgulamaya gelmiştir. Apar topar gözaltına alınarak sorgulanan eşi bir süre sonra kayıplara karışır. İrlanda hızla çökerken toplumun uçurumdan yuvarlanması kaçınılmazdır. Gelecek karşısında gözleri körleşmiş insanlara hayretler içinde bakakalan Eilish’in çok yakında ailesini bir arada tutabilmek uğruna ne kadar ileri gidebileceğine dair hayatî bir karar vermesi gerekecektir…

Dünyamız ve zamanımız hakkında böylesine bıçak sırtı bir konuyu kâbusları andıran gerçekçi bir kurgu ve dilin sınırlarını zorlayan bir üslupla anlatan Peygamberin Şarkısı yılın en iyilerinden.


KİTABIN KÜNYESİ

Peygamberin Şarkısı
Yazan: Paul Lynch
Türkçeleştiren: Mert Doğruer
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 240 sayfa
ISBN / Barkod No: 978-625-6084-02-5

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN