Devlet destek verdi çocukluk hayali gerçekleşti! Kendi çiftliğinde üretiyor her geçen gün büyüyor: Günlük 600 litre verim alıyor

Devlet destek verdi çocukluk hayali gerçekleşti! Kendi çiftliğinde üretiyor her geçen gün büyüyor: Günlük 600 litre verim alıyor

Uşak’ta yaşayan 48 yaşındaki Süreyya Kozak, devletten aldığı o destekle çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Şimdi kendi çiftliğinde hayallerini yaşayan Kozak, yetiştirdiği hayvanlardan günde 600 litre verim alıyor…

Uşak’ın Banaz ilçesi Baltalı Köyü'nde yaşayan 48 yaşındaki Süreyya Kozak, TKDK'dan aldığı 1 milyon 300 bin lira hibe desteği ile büyükbaş hayvan çiftliği kurdu. Evlendikten sonra ev hanımlığı yapan Kozak, çocukluk hayali olan hayvancılığa devlet desteğiyle kavuştu. Kozak, girişimci kadınların devlet desteklerini takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

DEVLET DESTEĞİYLE HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Süreyya Kozak, 1997 yılında evlenip Uşak kent merkezine taşındıktan sonra ev hanımlığı yaptı ve üç çocuğunu büyüttü. Eşi, servis sürücülüğü ve fabrika işçiliği yaptıktan sonra Kozak, hayvancılıkla ilgilenmek için köyde büyükbaş hayvan çiftliği kurma kararı aldı. TKDK’ya başvurduktan sonra aldığı hibe desteği ile projelerini hayata geçirdi.

usakta-devlet-destegiyle-ciftlik-kuran-1.jpg

1 MİLYON 300 BİN LİRA HİBE İLE BÜYÜKBAŞ ÇİFTLİK

Süreyya Kozak, 1 milyon 300 bin lira hibe desteği ile 2 bin 200 metrekare kapalı, toplamda 3 bin 100 metrekarelik bir büyükbaş hayvan çiftliği kurdu. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan destekle, 48 gebe düve satın aldı. Yıl başında destekle alınan düvelerle çiftlik, 600 litre günlük süt üretimine ulaştı ve bu kapasitenin 1 tona çıkarılması hedefleniyor.

usakta-devlet-destegiyle-ciftlik-kuran.jpg

BUZAĞILARINI BİBERONLA BESLİYOR

Çiftliğinde eşiyle birlikte yaşayan Kozak, zamanının tamamını inekler ve buzağılarla ilgilenerek geçiriyor. Traktör kullanabilen Kozak, hayvan bakımını, süt sağımını ve yemlemesini gerçekleştiriyor. Buzağılarına "Poyraz", "Papatya" gibi isimler koyarak onlara biberonla bakıyor. Kozak, devlet destekleri sayesinde hayalini gerçekleştirdiğini ve bu desteklerin girişimci kadınlar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

Süreyya Kozak, devlet desteklerinin hayatını değiştirdiğini ve bu desteklerin her şeyden farklı olduğunu ifade ediyor. Evde oturmanın kimseye faydası olmadığını belirten Kozak, istekli olan herkesin bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor. Kozak, çiftliğini daha da büyüterek Türkiye genelinde damızlık hayvan satışı yapmayı hedefliyor.

usakta-devlet-destegiyle-ciftlik-kuran-2.jpg

BAKANLIKLARDAN TAM DESTEK

İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, kadınların ve gençlerin üretim süreçlerine dâhil olması için birçok destek sağlandığını belirtti. Ülkenin üretime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bilir, bakanlıklarının bu konuda tüm destekleri sunduğunu ve istekli vatandaşların her türlü desteği alabileceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN