Alibey Barajı piknik alanı oldu: Sular çekilince Mağlova ve Güzelce kemerleri ortaya çıktı

Alibey Barajı piknik alanı oldu: Sular çekilince Mağlova ve Güzelce kemerleri ortaya çıktı

İstanbul barajlarındaki su seviyeleri kritik seviyelere geriledi. Özellikle Alibey Barajı’nda doluluk oranı yüzde 26’ya düşerken, suların çekilmesiyle Mağlova ve Güzelce su kemerleri gün yüzüne çıktı. Vatandaşların Mağlova Kemeri'nin gölgesinde piknik yapması dikkat çekti.

İstanbul'a su sağlayan barajların su miktarı yüzde 57 seviyesine kadar geriledi. Özellikle Alibey Barajı’nın doluluk oranı İstanbul’daki en düşük seviye olan yüzde 26’ya kadar düştü.

9781621.jpg

MAĞLOVA KEMERİ'NİN GÖLGESİNDE PİKNİK

Kuraklık nedeniyle Mağlova ve Güzelce su kemerleri tamamen gün yüzüne çıktı. Havadan çekilen görüntülerde, Alibey Barajı üzerinde ortaya çıkan Mağlova Kemeri'nin gölgesinde vatandaşların piknik yapması ilginç görüntüler oluşturdu.

9781623.jpg

Kış aylarında sular altında olan kısımları kuruyan gölün birçok bölgesinde vatandaşların arabayla gezdiği görüntülere yansıdı.

UZMANLARDAN SU TÜKETİMİ UYARISI

Uzmanlar, yaz aylarında aşırı su tüketiminin barajlardaki su seviyesinde hızla azalmaya neden olduğunu belirterek, vatandaşların su tasarrufu konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

9781622.jpg

BARAJLARDA SU SEVİYESİ ALARM VERİYOR

Son verilere göre İstanbul barajlarında doluluk oranları ise şöyle:

Ömerli Barajı: Yüzde 62

Terkos Barajı: Yüzde 72 (en yüksek doluluk oranı)

Büyükçekmece Gölü: Yüzde 54

Darlık Barajı: Yüzde 60

9781619.jpg

Sazlıdere Barajı: Yüzde 52

Kazandere Barajı: Yüzde 27 (en düşük ikinci doluluk oranı)

Papuçdere Barajı: Yüzde 39

Elmalı Barajı: Yüzde 63

Istrancalar Barajı: Yüzde 37

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN