Türkiye Narin'e veda etti: Öldürüldüğü köye defnedildi

Diyarbakır'da 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın naaşı, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi ve Batıkarakoç'taki camiye getirildi. Narin'in cenaze töreni gerçekleşirken, Jandarma güvenlik önlemleri aldı. Küçük Narin'in cenaze namazı komşu köyde kılındıktan sonra katledildiği köy olan Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Küçük Narin'in bedeni, köyünün yakınlarında bir dere yatağında, çuval içinde bulundu.

Narin Güran cinayetinde gözaltı sayısı 24'e çıktı — Diken

Narin'in cansız bedeni, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülerek otopsi işlemleri başlatıldı. Otopsi sürecinde, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için detaylı incelemeler yapıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otopsi işleminin tamamlandığını ve alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm raporunun düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca, Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği bir otomobilin de incelemeler için yeniden Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü bildirildi.

Olayın ardından, Narin'in annesi, babası ve kardeşi de dahil olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı.

SAVCILIK AİLEYE İZİN VERMEDİ

Savcılık, gözaltında olan Narin’in anne ve babasının, cenaze törenine katılmasına izin vermedi.

KÜÇÜK NARİN'İN CENAZE TÖRENİ

Küçük Narin'in naaşı, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilirken, cenaze töreni, Batıkarakoç Köyü'ndeki camide gerçekleştirildi.

Cenaze aileye teslim edildi: Küçük Narin köyünde defnedilecek - 1

Cenaze namazı, beş imam tarafından kıldırıldı ve törene katılanlar, küçük Narin'i son yolculuğuna uğurladı Narin'in tabutunun başına duvak konuldu.

9997819.jpg

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYE DEFNEDİLDİ

Narin'in cenazesinin hangi köyde defnedileceği konusunda çeşitli iddialar gündeme geldi. İlk başta, cenazenin Batıkarakoç köyünde defnedileceği yönünde haberler yayıldı.

9997820.jpg

Tavşantepe köyündeki aile mezarlığında hazırlıkların yapıldığı ortaya çıktı. Sonunda, Narin'in cenazesinin kendi köyü olan Tavşantepe'de defnedileceği kesinleşti.

9997825.jpg

Cenaze namazına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak, siyasi parti ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Narin'in cenaze namazını kıldıran imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizleri vicdan sahibi, ahlaklı insanlardan eylesin.

'NARİN EMİN OLUN CENNETTE'

Toplumun olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz. Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi.

'NASIL HESAP VERECEĞİZ'

Emin olun cennette. Bunun hesabını yapanlardan hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz. Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım" dedi.

Resim

CİNAYETTE İLK İTİRAF GELDİ: AMCA CESEDİ BANA VERDİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, gözaltına alınan bir şüpheli, cinayetin detaylarını itiraf etti. İfadesinde, köyün muhtarı olan Narin'in amcasının cesedi bir çuval içinde kendisine verdiğini ve çuvalı dere kenarına götürerek oraya bıraktığını söyledi. Şüpheli, aracıyla dere kenarına gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alındı.

Amca Salim Güran

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN