680 bin liraya depreme dayanıklı ev! İnşası sadece 5 gün sürüyor, ucuz eve şimdiden talepler patladı

680 bin liraya depreme dayanıklı ev! İnşası sadece 5 gün sürüyor, ucuz eve şimdiden talepler patladı

Son yılların en tartışmalı konuları arasında yer alan depreme dayanıklı konutlar için yeni çalışmalar devam ediyor. 680 bin TL'ye depreme dayanıklı ev inşaatı yalnızca 5 gün sürüyor. Uygun fiyatlı depreme dayanıklı bu evler talep patlaması yaşıyor.

Teknolojinin hayatımıza girmesi ile birlikte pek çok farklı alanda yapılan yenilikler de hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Türkiye'de büyük depremler yaşanırken konut seçimindeki en büyük etken ise konutların depreme dayanıklı olup olmadığı olmaktadır. 3D teknolojisi ile birlikte inşaat sektörünün kaderini değiştirecek muhteşem bir yeniliğe imza atıldı. Bu evler yalnızca 5 günde yapılıyor 7 büyüklüğünde depreme göğüs geriyor.

HEM DEPREME DAYANIKLI HEM DE UYGUN FİYATLI

Türkiye dört bir yandan sağlanmaya devam ederken depreme dayanıklı konutlarda en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Teknolojinin hayatımızın içerisinde yer alması ile birlikte hızlı ve depreme dayanıklı 3D Konutları inşa edilmeye başladı. Hem uygun fiyatlı hem de depreme karşı korunaklı olan bu evler 21.000 dolardan satılıyor yalnızca 5 günde olduğu yere konduruluyor.

Foto - 5 günde bir ev yaptılar! 7 büyüklüğünde depreme dayandı

Bu konutların hızlı bir şekilde yapılıyor olması ile birlikte ucuz ve depreme dayanıklı olması da en dikkat çekici özellikleri arasında yer almaktadır. Orta Asya'nın ilk 3D baskılı ucuz ev inşaatı Kazakistan'ın Almatı şehrinde tamamlandı. Bu evin inşası yalnızca 5 gün sürerken güçlü ve Depreme dayanıklı olması da en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Fiyatı 21 bin dolar civarında yer alan bu konutların yapısı da araştırılıyor.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME DAYANIYOR

3D ile yapılan ev inşasının ana yapısı itibariyle sadece 5 gün içerisinde baskı teknolojisi kullanılarak evler inşa edilebilmektedir. BM Partners tarafından yapılan bu proje, 7 büyüklüğündeki depremlere dayanacak şekilde tasarlandı. Bu projede genellikle gökdelenler ve köprülerde kullanılan ekstra güçlü beton yapılar kullanıldığı. Bu evin yalnızca hızlı bir şekilde yapılmasının yanı sıra deprem riskini de ortadan kaldırdığı görülmektedir.

Foto - 5 günde bir ev yaptılar! 7 büyüklüğünde depreme dayandı

Evin inşaatı için kullanılan özel beton karışımı, sıkıştırma dayanımını neredeyse 60 MPa (8500 PSI) olan yüksek mukavemetli beton kullanarak yapmaktadır. Geleneksel tuğla ve taş yapılarının dayanımına oranla daha yüksek bir dayanıklılık sağlayan bu yapı yerel malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu beton karışımı Kazakistan'ın aşırı iklim koşullarına dayanacak şekilde geliştirildi.

Foto - 5 günde bir ev yaptılar! 7 büyüklüğünde depreme dayandı

Bunun yanı sıra evin maliyetinin 21 bin dolar yani ortalamanın çok daha altında olması da birçok kişinin tercih haline geliyor. Evini iç tasarımına baktığımızda sade ve ferah görünürken geniş camları ve büyük oturma odası ile de oldukça modern bir yaşam alanı sağlamaktadır. Evin duvarlarını tamamlanması ile birlikte inşaat işçileri cam ve kapıları monte etmek için gelmektedir. Evin tamamlanması ilk 3D printer kurulumundan mobilyaların yerleştirilmesine kadar anahtar teslim süresi sadece 2 ay içerisinde tamamlandı.3D baskı inşaatının potansiyelini göstermek için bir showroom olarak kullanılacak bu yapı herkesin dikkatini çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN