Türkiye'ye dev fabrika kuran BYD'den 750 bine süper lüks elektrikli! Yeni model piyasayı silip süpürecek

Türkiye'ye dev fabrika kuran BYD'den 750 bine süper lüks elektrikli! Yeni model piyasayı silip süpürecek

Elektrikli otomobil devi BYD'den 750 bine süper lüks elektrikli otomobil tanıtıldı. Türkiye'de fabrika açacak olan BYD, yeni modeliyle piyasayı sallayacak. Tasarım ve dış görünümün yanı sıra motor özellikleriyle dikkat çeken modelini paylaştı. İşte o model...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'ye dev fabrika için 1 milyar dolarlık yatırımın altına imza atan BYD, yeni modelini tanıttı. Süper lüks elektrikli otomobilin fiyatını 750 bin TL olarak duyurarak, piyasada yankı uyandırdı. İşte yeni model...

YÜKSEK ŞARJ VERİMLİLİĞİ

Elektrikli araç sektörünün öncülerinden BYD, merakla beklenen Seal 07 modelini Ağustos başında tanıtmaya hazırlanıyor. BYD'nin Ocean serisinden sorumlu Genel Müdür Zhang Zhuo, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Seal 07'nin yenilikçi e-platform 3.0 Evo üzerinde inşa edileceğini belirtti. Bu platform, 800 voltluk yüksek gerilim sistemi ile motor hızını ve şarj verimliliğini artırıyor.

2c85ad16-5941-4265-b9e0-d8a3e1baf3fc.jpg

TASARIM VE DIŞ GÖRÜNÜM

Seal 07'den sızan ilk fotoğraflara göre, zarif dış tasarımını korurken, ön kısmında E-şekilli farlar, keskin soğutma delikleri ve krom detaylarla vurgulanan dikkat çekici bir arka far seti sunuyor. Boyutları 4800 mm uzunluğunda, 1875 mm genişliğinde ve 1460 mm yüksekliğinde olan araç, 2920 mm'lik dingil mesafesi ile stil ve işlevselliği mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor.

f6ab071a-8459-49c4-b3f9-f675b81bd208.jpg

YENİLİKLER VE TEKNİK ÖZELLİKLER

Seal 07'deki dikkat çeken yenilikler arasında yeni bir arka logo, yeniden tasarlanmış jantlar ve ileri seviye akıllı sürüş yetenekleri için çatıya monte edilmiş lidar bulunuyor. Akıllı sürüş versiyonlarında ek kameralar yer alacak. Standart modellerde ise opsiyonel olarak gövde radarları, cam tavanlar, gümüş yan cam çıtaları ve yeni jant seçenekleri sunulacak.

byd-seal-07-turkiye.jpg

İÇ TASARIM VE DONANIM

Araç iç mekanında ise gösterge paneli, orta konsol ve havalandırma deliklerinde güncellemeler yapılmış. Yeni sportif direksiyon simidi, tamamen dijital gösterge paneli, kablosuz şarj pedi, gizli havalandırma delikleri ve entegre orta konsol kol dayanağı gibi özellikler dikkat çekiyor. Orta kontrol alanı ve kapı panellerinde sık kullanılan fonksiyonlar için fiziksel düğmeler korunmuş olup, elektrikli güneşlikli panoramik bir cam tavan sunuluyor.

13b977fb1a224d8dbb7e9d02bb5eed0b.png

PERFORMANS VE MENZİL

Seal 07'nin arka tekerlekten çekişli versiyonu, maksimum 170 kW ve 230 kW güç çıkışlarına sahip motorlarla donatılacak ve sırasıyla 220 km/s ve 240 km/s azami hız sunacak. Bu motorlar, 61.44 kWh ve 80.64 kWh kapasiteli Blade bataryalarla eşleştirilecek ve CLTC'ye göre 510 km ve 650 km menzil sağlayacak. Dört tekerlekten çekişli versiyon ise mevcut modelle aynı motor gücünü koruyacak ve 600 km'lik CLTC menzili sağlayacak Blade bataryalarla donatılacak. Bu performans ve menzil iyileştirmeleri, güvenilir ve verimli bir sürüş deneyimi sunmak için tasarlandı.

yepyeni-byd-seal-07-sedan.jpg

PAZAR KONUMU VE BEKLENTİLER

Mevcut BYD Seal 07, 24,750 dolardan (Yaklaşık 750 bin TL) başlayan fiyatlarla satması bekleniyor ve Tesla Model 3, Xpeng P7 ve Zeekr 007 gibi modellerle rekabet ediyor. Aracın Türkiye'deki fabrikada üretilmesi halinde bu fiyatın biraz üzerinde satılacağı tahmin ediliyor. Bu yeni model, akıllı sürüş özellikleri ve araç boyutlarındaki önceki eksiklikleri gidermeyi hedefleyerek, yerli pazarda satışları artırma potansiyeline sahip. E-platform 3.0 Evo ile güncellenen Seal 07, merakla beklenen bir otomobil olarak dikkat çekiyor.

BYD Seal 07’nin Manisa Organize Saniye Bölgesi'nde kurulacak fabrikada üretilip üretilmeyeceği merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN