Emekli maaşına zam için toplantı

Emekli maaşına zam için toplantı

En düşük emekli aylığının artırılması kapsamında yapılacak çalışma için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bir araya gelecek. Toplantı yarın saat 15.30'da Beştepe'de yapılacak.

Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü, iktidarın emekli maaşlarına yapacağı zam düzenlemesine çevrildi. 2024 yılının ilk yarısındaki 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Ancak, bu zam oranının kök aylıklara uygulanması, bazı emeklilerin maaşlarının en düşük emekli aylığının altında kalmasına neden oldu.

KÖK AYLIKLARDA BELİRGİN FARKLAR

Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşları, yapılan zam oranına rağmen, en düşük emekli aylığının altına düştü. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarını koruyabilmeleri için iktidarın ek düzenlemeler yapma gerekliliğini gündeme getirdi.

AK PARTİ'DEN DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

ZAM İÇİN KRİTİK TOPLANTI

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler’in bir araya gelerek emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesini görüşecekleri belirtildi.

En düşük emekli maaşıyla ilgili toplantı yarın saat 15.30'da Beştepe'de yapılacak.

Toplantıda, en düşük emekli maaşının artırılması konusunun detaylı bir şekilde ele alınacağı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN