Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? Bu yıl beklenti çok yüksek: İşte tahminler

Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? Bu yıl beklenti çok yüksek: İşte tahminler

Milyonlarca çiftçinin gözü kulağı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek açıklamada. Çiftçiler dört gözle bu yılki şeker pancarı alım fiyatlarının açıklanmasını beklerken, bu yıl beklentiler de epey yüksek oldu. İşte tahminler…

ESMAGÜL KOÇAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pancar üreticileri, pancar alım fiyatlarının açıklanacağı tarihe odaklanmış durumda. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada fiyatların açıklanacağı tarihi belirtirken, bu yıl ki fiyatlara dair tahminler de geldi…

ÇİFTÇİLERİN 2024 BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEK

Çiftçilerin gözü kulağı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklayacağı şeker pancarı alım fiyatında. Geçen yıl Türkşeker, pancar alım fiyatını ton başına 1.750 TL olarak belirlemiş ve kota tamamlama primiyle birlikte 1.855 TL ödeme yapmıştı. Bu yıl ise çiftçilerin beklentisi çok daha yüksek. Üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle çiftçiler ton başına en az 2.800 TL fiyat açıklanmasını talep ediyor.

pancar-alim-fiyatlari-ne-zaman-aciklanacak.jpg

PANCAR ALIM FİYATLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da yaptığı açıklamada alım fiyatlarını “gelecek hafta” duyuracaklarını belirtmişti. Beklentilere göre, alım fiyatının %28,6 artışla 2.250 TL olacağı ve kota tamamlama primiyle birlikte toplam 2.400 TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ancak çiftçiler, bu fiyatın maliyetlerini karşılamayacağını ve kazanç sağlamayacağını düşünüyor.

seker-pancari-alim-fiyati-ne-zaman-aciklanacak.jpg

Türkiye'de şeker pancarı üretiminin %32’sini gerçekleştiren Konya başta olmak üzere, tüm üreticiler, kazançlı bir fiyatın açıklanmasını beklerken, pancar üreticilerinin umudu yüksek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN