Bakan Şimşek ABD'de yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek ABD'de yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, Citibank ev sahipliğinde düzenlenen üç ayrı yatırımcı toplantısına katıldı. Bu toplantılarda, ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleri ile bir araya gelen Şimşek, Türkiye'nin ekonomi, programındaki gelişmeleri ve geleceğe yönelik önceliklerini paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD’nin önde gelen finans kuruluşlarından Citibank’ın ev sahipliğinde düzenlenen üç yatırımcı toplantısına katıldı.

Şimşek, toplantılarda Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve gelecek döneme dair yatırım fırsatlarını anlattı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantılarda ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleri yer aldı.

ŞİMŞEK, DOĞRUDAN YATIRIMLARI ARTIRMA HEDEFLERİNİ VURGULADI

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına da katıldı.

Toplantıya, ABD ve Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, yatırımcılar ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri de iştirak etti.

Şimşek, toplantıda yaptığı detaylı sunumda, Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerini vurgularken, ülkenin sahip olduğu stratejik avantajları detaylarıyla anlattı.

Bakan Şimşek'in ABD'de bugün de yatırımcı toplantılarına devam edeceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN