Porsche alacağınıza BYD alın! Türkiye'ye fabrika kuran BYD'den sudan ucuz süper lüks otomobil: Bu araba her şeyi yapıyor

Yılların meydan okumuş araçların pabucu dama atılacak. Herkes Porsche yerine BYD'yi tercih edecek. Türkiye'de fabrika kuran dev şirket BYD, sudan ucuz sattığı süper lüks otomobilleri ile tüm araç severlerin dikkatini çekiyor. Bu arabanın özellikleri ise herkesin ağzını açık bırakıyor. İşte tüm detaylar…

Otomotiv sektöründe yeni modeller piyasaya çıkmaya devam ederken son yılların vazgeçilmez markası BYD oluyor. Türkiye'de fabrika kurması ile birlikte birçok kişinin dikkatinde yer alan BYD, süper lüks modelleri ile de yılların araçlarına meydan okuyor. Porsche Panamera’nın pabucunu dama atacak bu model hem özellikleri hem de fiyatıyla listenin en üst sırasına adını yazdıracak.

Elektrikli otomobil dünyasının yükselen yıldızı BYD, Türkiye'deki fabrika yatırımlarıyla dikkat çekerken, şimdi de süper lüks otomobil segmentinde devrim yaratmaya hazırlanıyor. Porsche Panamera gibi modellere doğrudan rakip olarak geliştirilen Denza Z9 GT, yalnızca teknik özellikleriyle değil, fiyatıyla da büyük ses getirdi.

LÜKS SEGMENTTE BYD RÜZGARI: 1000 BEYGİRLİK DEV

Denza Z9 GT, yaklaşık 1000 beygir gücünde, üst düzey sürüş teknolojileriyle donatılmış ve özellikle premium segmentteki rakiplerine meydan okuyan bir araç olarak öne çıkıyor. Geliştirme sürecinde tam 1000 araştırmacı görev aldı ve bu süreçte tam 50 farklı patent alındı. Otomobil, yenilikçi otonom sürüş teknolojisiyle adeta bir teknoloji harikası olarak lanse ediliyor. Hatta geyik testini ıslak zeminde sürücüsüz geçme başarısıyla dikkat çekiyor.

BYD Denza Z9 GT 2024 First Look - YouTube

PORSCHE FİYATINA ELVEDA: DENZA Z9 GT SUDAN UCUZ

BYD'nin en dikkat çeken hamlesi ise fiyat politikası. Denza Z9 GT'nin fiyatının Porsche Panamera gibi rakiplerinin dörtte biri kadar olması bekleniyor. Bu strateji tutarsa, BYD sadece orta ve alt segmentlerde değil, süper lüks segmentte de büyük bir satış başarısı yakalayabilir.

BYD targets Porsche with its new flagship Denza Z9 GT

AVRUPA’YA AÇILMA PLANI

BYD, Denza markasıyla Avrupa'ya açılmayı da planlıyor. Mercedes ile 2010 yılında %50-%50 ortaklıkla kurulan Denza, 2021'de Mercedes'in büyük oranda çekilmesiyle %90 BYD kontrolüne geçti. Bu hamle, BYD'nin premium segmentteki bağımsızlık arayışını güçlendirirken, Avrupa pazarında da büyük bir atılım yapmayı hedefliyor.

BYD, Türkiye'ye kurmayı planladığı fabrika ile de hem Türkiye'de üretim hem de Avrupa pazarına erişim konusunda önemli bir adım atıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN