Otomotiv sektörü şaşkına dönecek! Ünlü otomotiv devi Türkiye'den çekildi: Artık satış yapmayacak

Otomotiv sektörü şaşkına dönecek! Ünlü otomotiv devi Türkiye'den çekildi: Artık satış yapmayacak

Otomotiv sektöründe yeni gelişmeler yaşanırken bu gelişme sektörü şaşkına çevirecek. Elde edilen bilgilere göre ünlü otomotiv devi Türkiye pazarından çekilme kararı aldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi Hozon Neta, Türkiye pazarında kısa süreli bir faaliyetin ardından geri çekiliyor. Geçen yıl Kasım ayında Türkiye'ye iddialı bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çeken firma, ülke genelindeki satış faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

yeni-proje-7.jpg

ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALDI

Günboyu’nda yer alan habere göre, Hozon Neta, Türkiye'deki oto galerisini Kağıthane ilçesindeki yerinden boşaltarak, internet sitesindeki iletişim numaralarını da kapatma kararı aldı. Firma, Türkiye pazarında kendisini temsil eden GRS Automobility şirketi aracılığıyla büyük bir çalışan grubunu işten çıkardı.

yeni-proje-8.jpg

BEKLENEN BAŞARIYA ULAŞAMADI

Türkiye'ye ilk olarak Neta U modeliyle adım atan Hozon Neta, 2024'ün ilk çeyreğinde Neta Aya ve Neta GT modellerini, 2025'te ise Neta S modelini piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak, beklenen başarıyı elde edemeyen firma, sadece 53 adet Neta U otomobilini Türk tüketicilerine ulaştırabildi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin verilerine göre, GRS Automobility firması 8 aylık süre zarfında yalnızca 53 adet Neta U otomobilini satabildi.

Hozon Neta'nın Türkiye pazarından çekilme kararı, ülkedeki elektrikli otomobil sektöründe yaşanan dinamizmi ve küresel rekabet ortamını gözler önüne seriyor. Şirketin bu kararı, Türkiye'deki elektrikli araç pazarındaki değişkenlikleri ve zorlukları da yansıtmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN