Nakliyelerde elektrikli kamyon dönemi! Renault testlere başladı: 22 ton yük kapasitesi var

Nakliyelerde elektrikli kamyon dönemi! Renault testlere başladı: 22 ton yük kapasitesi var

Nakliyelerde elektrikli kamyon dönemi Avrupa’da resmen aktif olarak kullanılırken, Renault’un piyasaya yeni sürdüğü modelinin 22 ton yük kapasitesi var. Sektöre yeni bir soluk getirecek olacak bu elektrikli model, birçok yönden de avantaj sağlayacak…

Renault Trucks, elektrikli kamyon trendine uygun olarak E-Tech T 4×2 çekici modelini piyasaya sürdü. Bu yeni model, 44 ton ağırlığında (dorse+çekici+yük) ile Avrupa'da fabrikalar arası parça taşıma görevlerine başladı. Türkiye'de henüz görülmese de Avrupa'da aktif olarak kullanılmakta.

İŞ BİRLİĞİ BAŞLADI

Renault, elektrikli kamyonlarını test etmek üzere Dupessey&Co ve Transports Chazot şirketleriyle 6 yıllık bir iş birliği başlattı. Bu kapsamda, Lyon tesislerinde üretilen akslar, Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks kamyon fabrikasına E-Tech T çekicileriyle taşınacak. Her bir kamyonun 2 gidiş ve 2 geliş yapması planlanıyor, bu da yaklaşık 360 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor.

renault.jpg

ÖZEL ŞARJ ALTYAPISI VE ÇEVRESEL ETKİLER

Kamyonlar, Lyon tesislerinde özel olarak kurulan şarj istasyonunda günde 45-50 dakika şarj edilecek. Akşam saatlerinde ise nakliye şirketlerinin garajlarında şarj işlemine devam edilecek. Bu entegrasyonla yıllık 450 bin kilometrelik rotada 375 ton CO2 tasarrufu hedefleniyor.

renault-1.jpg

Bu gelişmeler, elektrikli kamyonların nakliye sektöründe yeşil enerji dönüşümünü hızlandırması açısından önem taşıyor. Renault Trucks'ın E-Tech T modeli, gelecekte kamyon taşımacılığının sürdürülebilirliği için umut vaat ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN