Milli sporcu Umut Ünlü'den altın madalya

Milli sporcu Umut Ünlü'den altın madalya

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda heyecan dorukta yaşanıyor. Milli sporcumuz Umut Ünlü, para yüzmede erkekler 50 metre serbest S3 sınıfında büyük bir başarıya imza attı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Paris La Defense Arena'da düzenlenen yüzme yarışlarında tüm gözler milli sporcu Umut Ünlü'nündeydi. Ünlü, 50 metre serbest S3 sınıfında sergilediği üstün performansla finale yükseldi. Heyecan dolu bir mücadele sonucunda rakibi Ukraynalı Denys Ostapchenko'yu ve Alman rakibi Alexander Tim Josia Topf'u geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

YÜZMEDE İLK ALTIN MADALYA

Milli sporcu 44.83'lük derecesiyle altın madalya alırken, Türk spor tarihe geçti. Umut Ünlü'nün bu başarısı, Türk yüzme tarihinin olimpiyat ve paralimpik oyunlardaki ilk altın madalyası oldu.

Gümüş madalyayı Ukrayna'dan Denys Ostapchenko, bronz madalyayı ise Almanya'dan Alexander Tim Josia Topf aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN