Migros, iki market zincirini bünyesine kattı! Daha önce rakibi olan 32 şube artık M logosuyla hizmet verecek

Migros, iki market zincirini bünyesine kattı! Daha önce rakibi olan 32 şube artık M logosuyla hizmet verecek

Ülke çapında 3 binden fazla şubesi bulunan Migros, rakibi olan orta ölçekli iki market zincirini satın alarak bünyesine kattı. İşte, Migros'un satın aldığı market zincirleri...

Geçen yıl rekor seviyede satış ve kâr sayılarına ulaşarak dikkatleri üzerine çeken market zinciri Migros, yeni alımlar için çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Bölgesi'nde büyümek için önemli bir adım atan Migros, Hobi Parfümeri adlı kozmetik mağazası satın aldı. 1988 yılından beri İzmir'de üretim yapan Hobi Parfümeri, Ege Bölgesi'nde 26 şubesi bulunuyor.

Migros, Rekabet Kurumu'nun onayıyla Hobi Parfümeri'nin mağazalarını ve mallarını kendi envanterine geçirdi.

KENT GROSS MARKET ZİNCİRİNİ DE ALIYOR

ABC'de yer alan habere göre, sektördeki varlığını güçlendiren Migros, şimdi ise İstanbul ve Konya'da toplam 6 şubesi bulunan Kent Gross'un satın alım işlemleri için adım attı.

Rekabet Kurumu'na yapılan başvurunun onaylanmasıyla birlikte, Migros ve Kent Gross arasındaki satın alma süreci ilerliyor. Taraflar arasında yürütülen sürecin önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.

2017 yılında hizmete başlayan Kent Gross market zinciri, kısa sürede büyüyerek sektör devlerinin dikkatini çekmişti.

YENİ SATIN ALIMLAR BEKLENİYOR

Migros, rekabetçi fiyatlama stratejisiyle meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünleri dahil tüm kategorilerde geniş bir müşteri kitlesine erişerek pazar payını artırdı. Online ve fiziki mağazalarıyla yaygınlığını artıran Migros, geçtiğimiz yıl günde ortalama 1 mağazanın üzerinde açılış yaparak bir rekora imza attı.

Geçtiğimiz yıl elde edilen başarının devamı hedeflenirken, Migros'un yeni satın alma işlemlerine devam etmesi muhtemel görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN