Kiracılar büyük zamma hazır olsun! Bakan Şimşek açıkladı: Zam sınırı kalkabilir...

Kiracılar büyük zamma hazır olsun! Bakan Şimşek açıkladı: Zam sınırı kalkabilir...

Kiracılara kötü haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Zam sınırının kalkabileceğini işaret eden Şimşek'in açıklamalarının ardından, kiracılar büyük zamma hazırlığını yapsın. İşte tüm detaylar...

Ekonomik sorunlarla yakından ilgilenen Bakan Şimşek, dengeleme sürecinin yaşandığını vurguladı. Kira fiyatlarındaki yüzde 25 sınırına dair açıklamalarda bulunarak, İMF eleştirilerini de cevapladı. İşte tüm cevaplar...

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

TRTHaber'e konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi değerlendirmesini paylaştı. Dengeleme sürecinde olunduğunu işaret eden Şimşek, programa güçlü bir güven olduğunu ve enflasyonda düşüş öngörüldüğünü dile getirdi. Programı güçlendirmek için adımlar atılacağını söyleyen Şimşek, IMF eleştirilerine de cevap verdi.

bakan-mehmet-simsekten-merkez-bankasi-aciklamasi.webp

DIŞ AÇIKTA YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Türkiye'nin kendine ait bir programı olduğunu belirterek, uluslararası hiçbir kuruluşla program hazırlığı evresine girilmediğinin altını çizdi. İç talepte yumuşama görüldüğünü söyleyen Şimşek, net ihracatın etkisinin olumlu olmaya başladığını, büyümede bir denge olduğunu belirtti. Dış açıktaki düşüşe dikkat çekerken Şimşek, yarı yarıya olan düşüşün sonucunda dengesizliklerden birisinin kaybolduğunu söyledi.

resized-9f470-f817496fsupermarketshopperwithcalculatorcmonkeybusinessimagesrexshutterstock.jpg

ENFLASYON YÜZDE 10'A GERİLEYECEK

Enflasyonda iyileşme sürecine ışık tutan Şimşek, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını paylaştı. Bir sonraki yıl için enflasyon tahmini yüzde 10 olarak duyururken, iki sene sonrası için ise enflasyonun düşmesi gereken rakama geleceği şekilde adımlar atılacağını vurguladı.

1556461-1.webp

DEVAM ETMESİ İÇİN BİR SEBEP YOK!

Kiracı ve ev sahiplerinin merakla beklediği yüzde 25'lik zam sınırı konusuna da değindi. Zam sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını söyleyerek, kiracılara kötü haberi verdi. Kira zam sınırının kalkmasıyla birlikte mahkeme üzerindeki yoğunluğun da kalkması öngörülüyor. Kiracı ve ev sahibi arasındaki tartışmalar sona erse de kiracılar şimdiden büyük zamma hazırlığını yapsın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN