Kimseye sürpriz olmasın: Emekli ve asgari ücrete gelecek zammı açıkladı! Ekrem Açıkel kulis bilgisi

Kimseye sürpriz olmasın: Emekli ve asgari ücrete gelecek zammı açıkladı!  Ekrem Açıkel kulis bilgisi

Adım adım Temmuz ayına yaklaşırken emekli ve asgari ücret zamları ile ilgili yapılacak açıklamalar da yakından takip ediliyor. Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, kimseye sürpriz olmasın diyerek kulislerde dönen o bilgiyi paylaştı. Peki, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Her geçen gün zirveye doğru tırmanan enflasyon vatandaşların alım gücünü de gün geçtikçe düşürüyor. Hayat pahalılığı hem asgari ücretle çalışan vatandaşlarım hem de emeklileri derinden sarsarken Temmuz ayı ile birlikte maaşlara zam yapılıp yapılmayacağı da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ara zam beklerken ünlü gazeteci Ekrem Açıkel emekli ve asgari ücretliye sevindiren haberi verdi.

TEMMUZDA ZAM GELİYOR MU?

Açlık sınırının 19.000 TL seviyesine ulaşması ile birlikte ne asgari ücretle çalışan vatandaşlar ne de emekli maaşı alan kişiler aldıkları rakamlarla yetinebilir oldu. Geçim sıkıntısı her geçen gün daha da zor bir boyuta geçerken bu durumdan en çok etkilenenler ise emekliler oluyor. 10.000 TL maaş ile geçinmeye çalışan emekliler ekstra bir zam beklentisi içerisine girerken Temmuz ayında bir iyi zam yapılıp yapılmayacağı konusu da merak ediliyor.

Yalnızca Onları Kapsayacak! Emeklilere Zam Geliyor! - Hayat Gazetesi Ordu

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise enflasyon farkı oranına göre ara zam beklentisi içerisine giriyor. İktidar cephesi emekli vatandaşlara 6 aylık enflasyon farkını işaret ederken asgari ücretliler için herhangi bir ara zam beklentisi olmadığı belirtiliyor. 5 aylık enflasyon farkı doğrultusunda emeklinin %22,72 oranında zam garantilediği belirtilirken son bir aylık verilerin eklenmesi ile birlikte rakamlarda netlik kazanacak.

Gazeteci Ekrem Açıkel canlı yayında açıkladı: Emekli maaşında zam kesinleşti

ÜNLÜ GAZETECİ MÜJDEYİ VERDİ

Emekli ve asgari ücretli vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme olduğunu belirten ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, “Ankara Kulislerinde konuşulana göre maaş zamlarının kaderini yeni anayasa belirleyecek. Asgari ücrete eylül ayında ara zam yapılması bekleniyor. Emekli maaşına seyyanen bir artış bekliyoruz. Ocak ayında gelebileceği söyleniyor ve yeni anayasa ile gelecek. Bu kimseye de sürpriz olmasın” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN