HGS ücretlerine yüzde 40’lık zam: Bugünden itibaren geçerli

HGS ücretlerine yüzde 40’lık zam: Bugünden itibaren geçerli

HGS geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldığı geçtiğimiz hafta açıklanırken, yeni tarife bugünden itibaren geçerli olacak. Bankalar, bu hafta müşterilerine SMS ile bilgilendirme yapacak.

Tüm Türkiye'de köprü ve otoyollarda kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretlerinde yeniden düzenleme yapıldı. Geçtiğimiz nisan ayında yüzde 75 oranında artış yapılan HGS geçiş ücretlerine, akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle yüzde 40 oranında bir zam daha yapıldı. Yeni tarife, bugünden itibaren geçerli olacak.

HGS ALT LİMİTİ 245 TL OLDU

HGS kullanıcıları için belirlenen otomatik yükleme tutarları da bu zamdan etkilendi. Bugünden itibaren uygulanacak yeni tarifeyle birlikte HGS otomatik yükleme alt limiti 245 TL olarak belirlendi. Bu artış, özellikle sıkça köprü ve otoyol kullanan sürücüleri yakından ilgilendiriyor.

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ

HGS geçiş ücretlerine art arda yapılan zamlar, sürücülerin tepkisini çekiyor. Özellikle günlük olarak uzun mesafeler kat eden ve sürekli köprü ile otoyol kullanan vatandaşlar, bu artışların bütçelerine büyük bir yük getirdiğini belirtiyor. HGS'ye yapılan zamlar, sürücülerin maliyetlerini artırırken, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu güzergahlarda alternatif yol arayışlarını da gündeme getirdi.

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 2. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 3. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 4. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 6. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 5. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 7. Resim

HGS geçiş ücretleri zamlandı! Bugünden itibaren geçerli olacak - 8. Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN