Evde yapıp 50 tondan fazla satıyor! Türkiye'nin dört yanından alıcısı var: Getirisi yüz güldürüyor

Evde yapıp 50 tondan fazla satıyor! Türkiye'nin dört yanından alıcısı var: Getirisi yüz güldürüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde peynir üretimi yapan bir vatandaş resmen köşeyi döndü. Ürettiği o peyniri ülkenin dört bir yanına gönderirken kazandığı para ise yüzünü güldürüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, bölgeye özgü peynir üretimi yaklaşık 50 yıldır süregeliyor. Adnan Orak, yıllardır bu alanda faaliyet gösteren bir üretici olarak, peynirin üretim sürecini ve satış miktarını paylaştı. Orak, her yıl mayıs ayında başlayan koyun peyniri üretiminin, otların kurumasıyla temmuz ortalarında sona erdiğini belirtti. Bu sezon boyunca, 50 tondan fazla peynirin satışını gerçekleştirdiklerini vurguladı.

yeni-proje-38-001.jpg

DOĞALLIĞI VE LEZZETİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

Tatvan peyniri, Hizan, Ahlat ve Bitlis’in köylerinden elde edilen sütlerle üretiliyor. Adnan Orak, bu peynirin doğal ve eşsiz lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline geldiğini ifade etti. "Tatvan peyniri, hem doğallığı hem de lezzeti ile dikkat çekiyor," diyen Orak, bu geleneksel ürünün, hem yerel hem de ulusal pazarda büyük ilgi gördüğünü söyledi.

yeni-proje-39.jpg

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA DAĞITILIYOR

Tatvan peynirinin, bölgenin uzun yıllardır süregelen bir geleneği olduğunu ve bu yıl da üreticilere yüz güldürdüğünü belirten Orak, ürettikleri peynirlerin Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralarda yer aldığını vurguladı. Tatvan peynirinin, hem yerel hem de ulusal pazarda büyük beğeni topladığını ve talep gördüğünü ifade etti.

yeni-proje-40-001.jpg

yeni-proje-41-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN